Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

16.02
2018
Les Joventuts d’Esquerra Republicana defensem l’escola en català

“Nuestro interés es españolizar a los alumnos catalanes”. Aquesta frase de Wert de l’any 2012 evidenciava el que el govern espanyol, i en especial, el PP – al qual ara se li ha sumat Ciutadans – tenia com a objectiu prioritari: la persecució de la llengua catalana i, en especial, la destrucció del sistema d’immersió lingüística.

Aquests dies hem conegut l’anunci d’una nova acció en aquest sentit. El Ministerio de Educación està estudiant incloure una casella d'opció lingüística en els impresos de preinscripció escolar per al curs vinent. D'aquesta manera, les famílies podrien matricular els seus fills perquè se'ls escolaritzi utilitzant el castellà com a llengua vehicular. Cal recordar que ja des del 2014 diverses sentències del TSJC van fixar un 25% de les classes s’havien de fer en castellà si un sol alumne ho demanava.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem aquest nou intent d’atacar la immersió lingüística, un sistema garantia de cohesió social i que recordem que té un ampli consens entre tota la comunitat educativa i, en definitiva, en el conjunt de la societat catalana. És gràcies a aquest sistema d’immersió que tenim un sistema inclusiu, amb igualtat d’oportunitats i en què es garanteix el coneixement de les dues llengües.

Per això, no deixarem que el govern del PP, partit residual a Catalunya, pretengui dinamitar un dels pilars base de la nostra societat amb l’ajuda del 155, passant per damunt de la nostra llei educativa i de la voluntat de la majoria social, política i educativa. La immersió és cohesió. És oportunitats. És igualtat i alhora diversitat. És respecte. És riquesa. És pluralitat. I no deixarem que a cop de 155 uns quants pretenguin amenaçar i generar conflictes on no n’hi ha. Per fer-hi front veiem encara més necessari la creació immediata d’un govern a la Generalitat que sigui fort, recuperi totalment les institucions i ens permeti defensar-nos d’aquests embats de l’Estat.

No farem ni un pas enrere! No necessitem que ningú ens espanyolitzi! La immersió lingüística no es toca, l’escola en català, ara i sempre!

L'escola en català, ara i sempre! L'escola en català, ara i sempre!