Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

06.11
2017
Les Joventuts d'Esquerra Republicana denunciem els continus atacs i acusacions d’adoctrinament sobre els docents i l’escola catalana

Des de fa molts anys el model educatiu del Principat de Catalunya és el focus d’atacs i denúncies de l’Estat espanyol que no tolera que aquest sigui un model d’èxit basat en la immersió lingüística i garant de la cohesió social. En són clars exemples les pretencions “d’espanyolitzar els alumnes catalans” o les denúncies falses que afirmen que els llibres de text d’història estan manipulats.

Aquest cop, les forces annexionistes han posat el seu focus en el professorat, amb tot un seguit d’acusacions d’adoctrinament a infants, nens i adolescents. Fa menys d’un mes, l’11 d'octubre, Ciutadans portava al Congrés, amb Toni Cantó, una moció contra l'adoctrinament, ja que consideren que, a Catalunya, el Govern (i més concretament el Departament d’Ensenyament) "no ha hecho nada para evitar que los secesionistas adoctrinen a nuestros hijos". I, a partir d’aquí, han estat nombroses les denúncies i acusacions sobre els docents catalans i sobre la manipulació que aquests fan a les classes.

Aquest dissabte quatre de setembre una d’aquestes denúncies ha anat un pas més enllà. A la Seu d’Urgell vuit professors de tres escoles diferents han estat citats a declarar el dimarts 7 de novembre acusats d’introduir presumptament a les aules el debat polític de l’1 d’octubre i les càrregues policials dels cossos de seguretat espanyols. Així també, s’investiga els centres per un presumpte delicte d’incitació a l’odi.

Les Joventuts d'Esquera Republicana entenem aquest fet com un intent més de crear problemes on no n’hi ha hagut mai i de qüestionar el nostre sistema educatiu. No tolerarem que es titlli d’adoctrinador un sistema educatiu que sempre, s’ha basat en la cohesió social, en els principis democràtics i en els valors de la diversitat i del respecte. Així, ens posem al costat de tot el professorat català i, especialment, d’aquests vuit professors que han d’anar a defensar la seva feina i ens sumem al suport que han obtingut al seu territori.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana tenim clar que les seves mentides i amenaces no ens arronsaran. No deixarem de denunciar aquestes acusacions en fals i ens posem al costat d’aquells qui són peça clau en el nostre sistema educatiu d’èxit i que sempre han defensat aquell model en el qual creiem: una escola pública, de qualitat i en català!

Prou atacs a l'escola catalana! Prou atacs a l'escola catalana!