Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

10.03
2018
Les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem la renovació il·legítima dels concerts a les escoles que segreguen per sexe

Aquest divendres, amb la seva publicació al BOE i DOGC, es materialitzava l’acord adoptat el mes de febrer pel Consell de Ministres pel qual es renoven els concerts educatius de les etapes del segon cicle d’Educació infantil i ESO a Catalunya, per a les escoles que segreguen per sexe. En total, són 1.956 grups, dels quals 987 són d'Educació Infantil i 969 d'Educació Secundària, que es renovaran fins al curs 2021-2022.

D’aquesta manera, el govern de l’Estat espanyol carrega contra un dels darrers consensos de país en matèria d’ensenyament, aprovat pel Parlament de Catalunya el passat 1 de març de 2018 (Resolució 2/XII): no destinar diners públics a models educatius que segreguen per sexe.

Davant aquesta transgressió del model educatiu català, les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem el tracte colonial que dispensa l’Estat espanyol envers Catalunya, que aprofitant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola controla il·legítimament la Generalitat catalana, adoptant decisions que corresponen als representants polítics del poble català. Així mateix, reiterem el nostre compromís amb l’escola catalana pública, laica, inclusiva, pilar fonamental per la cohesió d’aquest país, i en conseqüència de no renovar ni concedir més concerts a escoles privades que segreguen per sexe.

 

Les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem la renovació il·legítima dels concerts a les escoles que segreguen per sexe Les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem la renovació il·legítima dels concerts a les escoles que segreguen per sexe