Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

22.05
2017
Les Joventuts d'Esquerra Republicana denunciem les investigacions a llibres de text per part del Ministeri

En els últims mesos, des de l’Estat espanyol s’intenta atacar el sistema d’ensenyament públic de Catalunya. Primer, qüestionant el sistema d’immersió lingüística i, actualment, qüestionant la ideologia dels llibres de text; posant sobre la taula si adoctrinen o no els infants d’educació primària catalans, a partir d’un informe denúncia del sindicat AMES (Acció per a la Millora de l’Ensenyament Secundari), arran del qual el Ministeri d’educació engegarà una investigació.

La intenció d’aquest sindicat - vinculat a Ciutadans i Societat Civil Catalana - és denunciar les principals editorials catalanes per obviar la història i institucions espanyoles i fer una explicació “massa” exhaustiva de tot allò referent a Catalunya. Així, amb aquesta denúncia, es vol aconseguir que sigui el Ministeri espanyol qui revisi i tingui l’última paraula dels llibres de text que s’editen, per tal de treure competències a la Generalitat tot imposant el relat oficial de la història nacional espanyola.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem aquest fet ja que es tracta d’una difamació que vol posar l’educació catana en el focus ideològic, allunyant-la dels debats pedagògics que entenem que són els que s’han de produir. A més, és el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya qui té la competència de definir el currículum i marcar, en última instància, aquells continguts prioritaris a treballar; competència que en cap cas deixarem que sigui manipulada per l’Estat espanyol.

Finalment, per tot això, ens sumem a exigir una disculpa a tot el professorat per la difamació que suposa l’acusació d’adoctrinament que ha rebut el nostre sistema d’ensenyament català.

Seguirem lluitant pel nostre sistema educatiu, públic, en català i de qualitat!

Les Joventuts d'Esquerra Republicana denunciem les investigacions a llibres de text per part del Ministeri Les Joventuts d'Esquerra Republicana denunciem les investigacions a llibres de text per part del Ministeri