Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

24.10
2017
Les Joventuts d’Esquerra Republicana fem una crida a participar en la vaga estudiantil del 26 d’octubre en defensa de la proclamació de la República

El passat dissabte 21 d’octubre, l’Estat espanyol, malgrat les demandes continuades de diàleg per part de la Generalitat de Catalunya, va posar en marxa l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola per suspendre l’autonomia i l’autogovern catalans. Aquest fet - que comportarà el cessament del govern de la Generalitat, el control del Parlament de Catalunya, i la intervenció d’àrees com el mitjans de comunicació o la seguretat - juntament amb l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, només per defensar les seves idees i liderar mobilitzacions pacífiques, ens porten a denunciar un autèntic cop a la democràcia i a les llibertats catalanes.
 

Davant d’això la societat catalana no es pot quedar de braços creuats. Cal exigir, en primer lloc, que l’Estat espanyol posi fi a aquest Estat d’Excepció que pretén imposar a Catalunya; fet que passa per l’alliberament dels presos polítics, per la retirada de les forces d’ocupació i pel total respecte cap a les institucions catalanes. En segon lloc, veient la resposta autoritària i profundament antidemocràtica de l’Estat espanyol, és moment de fer efectiu el mandat democràtic del passat 1 d’octubre i proclamar la República catalana sense dubte ni dilació. I, en aquest sentit, Universitats per la República, crida a tot l’estudiantat a la vaga el proper dijous 26 d’octubre.

En l’àmbit educatiu, a més, hem hagut d’aguantar les mentides i acusacions sobre l’escola pública catalana i sobre els docents, dient que aquests últims adoctrinen a nens i joves. Sense anar més lluny, el passat 11 d'octubre al Congrés, Ciutadans portava, amb Toni Cantó, una moció contra l'adoctrinament, ja que consideren "que no ha hecho nada para evitar que los secesionistas adoctrinen a nuestros hijos".

Per tot aquests atacs - i per demostrar que els directors i docents no acataran cap més autoritat que la del govern català - el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) ha convocat concentracions als ajuntaments capitals de comarca el proper dimecres 25 a les 18h.

Per tot això, les Joventuts d’Esquerra Republicana ens sumem a aquestes dues convocatòries i cridem a la nostra militància a participar-hi de forma activa, especialment a la vaga universitària del dijous 26. Així mateix, també fem extensiva la convocatòria de vaga a tot l’estudiantat de secundària per tal de mostrar que la mobilització és present també entre aquells menors de 18 anys; ja que els instituts també han de ser punta de llança de la revolució democràtica.

No ens quedem a casa. És moment de defensar les institucions catalanes i de fer efectiu el mandat del referèndum de l’1 d’octubre! Mobilitzem-nos, buidem les aules  i fem que els carrers segueixin sent sempre nostres! Endavant República!

Convocatòries mobilització en defensa de l’escola pública de DIMECRES 25

Als ajuntaments de totes les capitals de comarca: 18h.

Convocatòries vaga estudiantil de DIJOUS 26

Barcelona. 12h. Plaça Universitat.

Girona. 12h. Davant del Rectorat.

Lleida. 12h. Biblioteca Campus de Cappont.

Tarragona. 12h. Campus Catalunya.

L'educació no es toca! L'educació no es toca!