Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

20.03
2013
L'escola pública, la de totes i tots!

Enguany, arreu de Catalunya, s'han recuperat les Diades a favor de l'educació pública i de qualitat. El motiu pel qual la comunitat educativa s'ha unit ha estat pels continus atacs a l'escola pública. Mares, pares, estudiants i professors/es, s'han unit i han format l'anomenada Assemblea Groga. Una assemblea que agrupa des d'escoles bressol a universitats.
Un dels motius principals pels quals l'Assemblea Groga s'ha organitzat i s'ha començat a mobilitzar és perquè, des dels diferents governs, s'amenaça a instituts, escoles i línies amb el seu tancament definitiu. A part d'això, no podem oblidar, sota cap circumstància, l'augment de les ràtios, l'acomiadament de més de 3.000 docents, la no substitució fins al desè dia de baixa del professor, etc. Per això, no és estrany que la societat, en general, s'organitzi i digui prou a aquests continus atacs a l'escola pública catalana.
Les Diades per la pública que s'han organitzat arreu han esdevingut, enguany, un clam a favor de l'escola pública catalana sense cap retallada. Unes jornades molt reivindicatives que pretenen explicar-nos que, malgrat els atacs que pateix, seguirà treballant per la seva excel·lència i qualitat. Una qualitat, que a algunes persones sembla no interessar-los.
És essencial explicar que l'ensenyament públic ha esdevingut una eina de cohesió social molt important per al nostre país i, és per això, que hem de seguir defensant-la ja que no discrimina a cap persona ni per la seva situació socioeconòmica ni pel seu origen.

Bernat Aranyó i Giné, estudiant de 2n de Batxillerat a l'Institut Alexandre Satorras de Mataró, membre del Consell Escolar del centre, membre de l'Associació d'Estudiants de l'Institut, portaveu de l'Assemblea Groga del Maresme i militant de les JERC Mataró.

Diada de l'Educació Pública de Mataró (10 de març de 2013) Diada de l'Educació Pública de Mataró (10 de març de 2013) Diada de l'Educació Pública de Mataró (10 de març de 2013) Diada de l'Educació Pública de Mataró (10 de març de 2013)