Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

24.02
2014
Ni un atac més a la nostra educació i a la nostra llengua!

Un cop més el Govern del Partit Popular del País Valencià ha demostrat que no aturarà la seva croada en contra del valencià a les escoles, privant molts alumnes d'estudiar en la llengua pròpia del país. La darrera resolució de la Conselleria d'Educació inclou el tancament de 72 línies en valencià i en posa en perill 83 més on serà l'escola qui tindrà l'última paraula al respecte ja que són centres amb doble línia.

Aquest nou atac a la llengua és només un tram més del genocidi lingüístic que practica el Partit Popular dia rere dia tant al País Valencià, amb el tancament de línies en català, com a les Illes Balears i Pitiüses, amb l'aprovació del TIL, com a tot el país amb la nova llei d'educació del ministre Wert, la LOMQE.

Les JERC no romandrem callats davant dels atacs continuus cap a la nostra llengua ni cap al nostre model educatiu de consens social, no aturaran la nostra lluita en contra d'aquells que fa anys i anys que pretenen l'extinció d'un model d'èxit, la immersió ligüística. Perquè entenem el català com la llengua d'acollida i de cohesió als Països Catalans.

El PP té molt clar que l'adoctrinament a través de l'educació és el que els ajudarà a construir una ciutadania a la seva mida, és a dir, passiva i immòbil davant dels atacs socials i nacionals. El que encara no ha assumit el Partit Popular és que ni els estudiants, ni els professors, ni els pares, ni la societat catalana, no permetrem ni un atac més a la nostra educació ni a la nostra llengua.

És per tot això que la comunitat educativa valenciana, agrupada a la Plataforma per l'Ensenyament Públic, ha convocat concentracions a València i Alacant el 26 de febrer i a Castelló de la Plana el 28 per defensar l'educació pública i en contra del tancament de les línies en valencià.
Des de les JERC donem suport a aquestes convocatòries i encoratgem el jovent del País Valencià a participar-hi.

Concentracions:

Alacant Casa de les Bruixes 
26 de febrer a les 18h 

Castelló de la Plana Plaça Major 
28 de febrer a les 18h 

València Conselleria d'Educació
26 de febrer a les 18h 

Llaç en defensa de la llengua Llaç en defensa de la llengua Llaç en defensa de la llengua Llaç en defensa de la llengua