Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

05.05
2015
Per l'escola en català: ni un pas enrere!

La societat catalana ja ha perdut el compte de les vegades que el govern espanyol ha atacat el sistema educatiu d'èxit del Principat. Avui ens hem trobat amb l'enèsima. Aquesta vegada el ministre espanyol d'educació, José Ignacio Wert, ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què demana que s'obri un nou procés de matriculació amb l'objectiu que s'ofereixi clarament en el tràmit que el castellà pot ser escollit com a llengua vehicular.

Així doncs ens trobem que a les portes d'unes eleccions el govern del Partit Popular pensa més en els interessos del seu partit que no a millorar l'educació. D'aquesta manera prefereixen atiar l'anticatalanisme perquè els permeti no perdre vots encara que sigui atacant un model educatiu que funciona.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana denunciem aquest nou atac a la immersió lingüística i al conjunt d'escola catalana que recordem que té un ampli consens entre els pares, els professors, els alumnes, els partits i del conjunt de la societat catalana, com s'ha demostrat tant en votacions al Parlament com en manifestacions al carrer.

El govern espanyol del Partit Popular demostra una vegada més que una de les pretensions més clares de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) -de la qual és conseqüència el recurs d'avui- és la de eliminar la llengua catalana, l'idioma propi dels Països Catalans, de l'escola i, per tant, de l'educació dels més joves, el futur del país.

Les JERC denunciem aquest nou atac a l'escola catalana que demostra, una vegada més, que l'única sortida possible per disposar d'una educació de qualitat, laica, no sexista i en català és la consecució de la república dels Països Catalans per desprendre'ns, definitivament, del llast que representa les polítiques retrògrades i anticatalanes dels governs espanyols.

Exigim al govern català que sigui ferm a l'hora de defensar l'escola catalana i que no faci ni un pas enrere, com sí que ha fet en d'altres ocasions, davant del govern espanyol.

Les JERC donem tot el suport a la plataforma Som Escola i anunciem que donarem suport a totes les mobilitzacions que se celebrin en suport al model d'èxit d'escola catalana.

Per l'escola en català: ni un pas enrere!

L'escola en català ara i sempre! L'escola en català ara i sempre!