Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

15.06
2014
Per un país de tots: decidim escola catalana!

Ahir, de nou, vam tornar a sortir al carrer per defensar el model educatiu d'èxit vigent al Principat de Catalunya d'ençà de la fi del Franquisme. Un model que ha permès assegurar la cohesió social en no separar els alumnes per raó de llengua i assegurar el coneixement del català i del castellà -i de l'aranès a l'Aran- fos quina fos la llengua materna dels alumnes.

Davant dels atacs constants a aquest model, tant des de l'àmbit polític -l'aprovació de la LOMQE per part del Ministre espanyol Wert que fereix de mort la immersió lingüística- com el judicial -amb les sentències que imposen, sense tenir en compte el consens polític i social en defensa de la model català, la introducció del castellà com a llengua vehicular-, compartits amb la resta de Països Catalans, la resposta ciutadana ha estat festiva: una cercavila amb gegants i capgrossos que, acompanyada d'una gernació, ha recorregut el Passeig de Sant Joan de la ciutat de Barcelona i ha acabat a tocar del Parc de la Ciutadella amb la lectura del manifest i diferents actuacions artístiques.

Així doncs les JERC vam participar al clam de la societat catalana en defensa del model educatiu actual i que va enviar un missatge clar a la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, present a la cercavila, perquè no fes ni un pas enrere en la defensa del model lingüístic de l'escola catalana.

Ara i sempre, l'escola en català!

Footgrafia de la manifestació de Somescola per l'escola en català Footgrafia de la manifestació de Somescola per l'escola en català