Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

24.04
2018
Per uns preus assequibles, per una democràcia real: República. El 26 d'abril vaga estudiantil!

Les Joventuts d'Esquerra Republicana ens sumem a la vaga estudiantil convocada per aquest 26 d'abril.

El dijous 26 d’abril l’estudiantat dels Països Catalans està convocat a una jornada de vaga per reclamar la rebaixa de les taxes universitàries, en suport a la vaga del professorat associat i contra la repressió de l’Estat Espanyol.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana ens afegim a la convocatòria de vaga del moviment estudiantil d’instituts i universitats, per seguir reivindicant una millora de les condicions d’accés a la universitat.

Actualment, existeixen diverses barreres econòmiques que dificulten el pas per la universitat dels estudiants. Els desorbitats preus del transport públic, la compra de material extra-oficial i l’elitització i privatització dels graus que suposa la implementació del model 3+2, són factors que se sumen als desorbitats preus dels graus i provoquen una situació de greuge a les classes populars.

La precarització sistemàtica també és molt present per al professorat, sobretot, l'associat amb sous que en el millor dels casos no és més alt de 5€/h. Volem mostrar el nostre total suport al professorat que des del dia 29 de gener estan de vaga a la Universitat de València.

Cal recordar que, a més a més, el Parlament de Catalunya va aprovar l’any 2016 una moció on es contemplava la rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries, un compromís que l’anterior secretari d’Universitats, Arcadi Navarro, no va complir i que ara es troba en una situació d’estancament per culpa de l’aplicació del 155 i la repressió de l’Estat Espanyol. Així doncs, es fa evident la necessitat de la formació de govern a Catalunya per poder implementar mesures que són urgents per al benestar de les classes populars.

El jovent republicà no podem restar passius davant la situació de setge que viu Catalunya, que de retruc està vulnerant la llibertat d’expressió i els drets civils i polítics més bàsics de la resta de ciutadans dels Països Catalans i de l’Estat Espanyol.

Perquè aquests preus no són públics ni aquest Estat democràtic!

Convocatòries:
-         València: 12:00h a la Facultat de Geografia i Història.
-         Barcelona: 12:00h a Plaça Universitat.

El 26 d'abril vaga estudiantil! El 26 d'abril vaga estudiantil!