Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

10.05
2013
Que no ens retallen el País

Miquel Grau. Al País Valencià i arreu dels Països Catalans estem vivint moments d’angoixa. És evident i es veu dia a dia. Volen acabar en tot. Han carregat sobre les classes més baixes i desafavorides. Han tirat a la gent de les seues cases, han atacat les pensions, han privat de drets als dependents i als immigrants. Ja no ens queden drets socials. No podem anar a la justícia perquè és cara. Ens han pujat tots els impostos haguts i per haver mentre les classes altes amaguen les seues vergonyes en paradisos fiscals amb total impunitat. Allò d’estudiar ho han reservat per les classes altes, tampoc podem pagar-nos els estudis. Ofeguen la cultura. Encareixen el transport púbic, retallen en salut i en educació. Massifiquen els serveis públics per després cedir terrenys que són de tots i totes per a què empreses privades i “amics de l’ànima” facen els seus negocis. I tot això, ho acompanyen amb repressió a la premsa i als carrers perquè ningú puga obrir la boca.
Al País Valencià aquests últims dies li ha tocat rebre al professorat. Després de contínues retallades de sou i empitjorament de les condicions laborals, darrerament han realitzat una campanya de desprestigi contra aquest col•lectiu de les escoles públiques. Primer des de les “Nuevas Generaciones del PP” acusant-los d’adoctrinar. És realment una caça de bruixes contra el professorat de l’escola pública on s’escenifica un interès clar per afavorir l’ensenyament privat. Si Déu existira, de ben segur no se’ls ho perdonaria. I per altra banda per part de la Conselleria d’Educació i amb el nou Decret d’interins (amb el beneplàcit de la majoria de sindicats) acomiadarà a 4000 interins del seu lloc de treball substituint-los per uns altres en condicions més precàries i sense atendre a criteris d'antiguitat o experiència, posant en dubte la qualitat professional del col•lectiu interí. Aquells docents que sempre han servit i han fet els favors a la Conselleria acudint allà on ha fet falta, ara ja no valen. Necessiten docents més dòcils i manipulables.
Per tant, hem de plantar-nos i fer fora a la dreta feixista de les nostres institucions. Des de les JERPV encoratgem al jovent a dir Prou! Prou d’atacs als nostres drets. Prou d’atacs a les nostres llibertats individuals. Prou d’atacs al nostre País! Ens estimem la nostra terra i volem viure ací. No volem anar-nos-en fora a treballar ni a estudiar. Volem un País lliure, amb gent lliure. I l’anem a recuperar. No ens desnonaran el País.

Miquel Grau, mestre i Secretari de Moviments Socials de les JERPV