Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

07.01
2014
Tornem a la vaga per una educació pública i en català

Avui, 7 de gener, en el que hauria de ser el primer dia lectiu del 2014 a les Escoles i Instituts de les Illes Balears i Pitiüses, els docents han decidit tornar a convocar vaga i deixar, de nou, les aules buides, tal com van començar a fer a l'inici del present curs.

Aquesta vegada el motiu que ho ha provocat ha estat l'expedient obert al director de l'IES Marratxí per, segons el Govern Bauzá, impedir el dret a l'educació durant la vaga indefinida. Aquest fet demostra, una vegada més, la repressió que efectua el Govern illenc a mans del Partit Popular (PP), contra la comunitat educativa que l'únic que pretén és defensar l'educació pública de qualitat i en català.

El problema s'agreuja quan queda clar que aquest no és un acte aïllat sinó que forma part d'un conjunt de polítiques destinades a reprimir la protesta i seguir la croada del PP arreu dels Països Catalans per reduir a la mínima expressió la llengua pròpia del país, el català. Fa només vint dies la majoria del PP al Parlament de les Illes aprovava, en solitari, l'anomenada Llei de Símbols un dels punts claus de la qual era la prohibició de penjar banderes quadribarrades als centres educatius, és a dir, el llaç que simbolitza la defensa del català a l'escola i la lluita contra el Tractament Integral de Llengües (TIL).

Des de les JERC animem a tota la societat illenca a continuar lluitant per una educació pública, de qualitat i en català i en contra d'un govern repressor!

Concentracions

Eivissa: 12 h davant delegació Territorial d'Educació
Formentera: 12 h a la delegació del Govern (Sant Francesc)
Mallorca: 11 h a l'IES Marratxí i a les 13 h a la Conselleria d'Educació (Palma)
Menorca: 12 h davant de la delegació Territorial d'Educació (Maó)

Manifestació a Palma Manifestació a Palma Manifestació a Palma Manifestació a Palma