Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

25.10
2013
Un cop més hem deixat clar que volem una educació pública, laica i en català

Avui, els alumnes i professors dels Països Catalans han tornat a buidar les aules i s'han sumat a una vaga general educativa àmpliament secundada. Conjuntament amb la resta de la comunitat educativa i de la societat han omplert els carrers de les ciutats d'arreu del país per deixar clar tant a Wert, ministre d'Educació espanyol, com a Rigau, Camps i Català, conselleres del ram al Principat, les Illes i el País Valencià, respectivament, que no aproven la LOMQE ni les retallades en un àmbit crucial com és l'educació.

Les JERC ens declarem insubmisos a una llei aprovada en solitari pel govern retrògrad del Partit Popular sense cap consens polític ni social, sense comptar, doncs, amb la comunitat educativa. No pot ser que la LOMQE sigui la setena llei des de la mort de Franco en un sector que el que necessita és, sobretot, estabilitat. Més enllà d'aquest fet, aquesta llei ataca de ple el model educatiu que defensem des de les JERC: públic, de qualitat, laic, no sexista i en català. La LOMQE representa la imposició unilateral del govern espanyol d'un model que no és l'escollit pels habitants dels Països Catalans.

Per altra banda, la convocatòria d'avui també ha demostrat l'oposició del país a les retallades efectuades per part dels govern balear, la Generalitat Valenciana i la de Catalunya -d'ençà que tenen governs conservadors al capdavant- en un àmbit vital per al futur d'un país -i encara més en la greu situació de crisi en què es troben els Països Catalans- com és l'educació.

Ara és el moment, doncs, de seguir pressionant els diferents governs del país perquè no apliquin la LOMQE, retirin el TIL i, en definitiva, aturin les retallades educatives per aconseguir un nou país on l'educació sigui una peça fonamental per assolir una ciutadania crítica, formada i lliure capaç de prendre decisions i mantenir un pilar bàsic de l'estat del benestar, garant de la cohesió social i un dels motors per garantir la igualtat d'oportunitats entre la ciutadania.

Les JERC a la manifestació contra la LOMQE Les JERC a la manifestació contra la LOMQE Les JERC a la manifestació contra la LOMQE Les JERC a la manifestació contra la LOMQE Imatge de les jerc per la vaga d'estudiants del 24 d'octubre Imatge de les jerc per la vaga d'estudiants del 24 d'octubre