Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

08.11
2013
Wert ataca de nou

El ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, segueix amb els seus atacs als estudiants. Després de l'aprovació de la LOMQE -una llei sense consens polític ni social i que atempta contra el model educatiu que defensem des de les JERC: públic, de qualitat, no sexista, laic, en català- ara li ha tocat el torn al programa Erasmus que permet fer estades a universitats d'arreu d'Europa.

Malgrat les recents rectificacions del ministre, que tenia la intenció de deixar sense beca Erasmus els estudiants que ja estaven a l'estranger esperant rebre l’ajuda en cas de no haver obtingut la beca MECD el curs passat, el Ministeri no ha tirat enrere els requisits i el proper curs només podran obtenir aquest ajut econòmic els beneficiaris de la beca de caràcter general que atorga el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports. A més a més, cal tenir en compte que ja a hores d'ara, els estudiants que gaudeixen de beca no comencen a cobrar-la fins 3 mesos començada d'estada i la dotació econòmica és clarament inferior a la necessària per mantenir tots els costos que suposa ser a l'estranger entre 3 i 12 mesos, l’estada que permet aquest programa.

A les bases reguladores de les ajudes publicades al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) trobem la raó de fons d'aquest canvi: la disminució en prop d'un 60% de la dotació destinada als estudiants que marxen d'Erasmus, la qual cosa denota, clarament, que els estudiants i la mobilitat europea no és una de les prioritats del govern espanyol.

Des de les JERC condemnem aquest nou atac als estudiants i el menyspreu que sembla sentir el govern espanyol pel futur dels seus joves.