2020
El 23 de setembre de 1999 Wendy Curry, Michael Page i Gigi Raven Wilbur llegeixen el primer manifest per a la visibilitat bisexual de la història. De llavors ençà tenim molt a agrair-los. Ells van plantar la primera llavor d'una lluita que malauradament avui dia encara no s'ha acabat.
Comentaris com "indecises", "sortits", "és una moda", "sou gais o lesbianes encoberts", "una etapa", "vicioses", "ja et passarà" encara es continuen escoltant 21 anys després. I el que és més greu, dins del mateix col·lectiu LGTBI+
No podem permetre'ns atacar-nos entre nosaltres. Uns comentaris que es diuen molts cops com a "bromes" però que acaben afectant la persona perquè no deixen de ser agressions verbals. Comentaris, a més, que altres persones poden utilitzar i poden acabar derivant en agressions més greus.
De la mateixa manera que critiquem a les TERFs perquè nosaltres creiem en un feminisme transversal, unitari i realment inclusiu, el Jovent Republicà no permetrà que dins del mateix col·lectiu LGTBI+ existeixin discriminacions sistemàtiques banalitzant i blanquejant la bifòbia.
Cal parar molta atenció en aquest tema perquè el que moltes vegades es fa inconscientment, no és altra cosa que una discriminació originada en la LGTBIfòbia i el feixisme que amb l'excusa de la broma es va filtrant dins la resta de la societat.
Des dels Països Catalans i de manera internacionalista, ens plantem. Volem deixar molt clar que actualment la societat tolera massa vegades un discurs que en el seu extrem té la voluntat d'agredir físicament. Mentrestant, la dreta espanyola s'encarrega de justificar aquests discursos i blanquejar-los dintre de la societat, conscients que els poders fàctics darrere l'Estat espanyol no mouran ni un dit per nosaltres.
La bisexualitat, doncs, creiem que és una manera d'entendre la llibertat absoluta en aquesta societat imposada pel cis-heteropatriarcat, no només amb el que és sexual, sinó també amb el gènere. Visibilitzar la bisexualitat és trencar amb aquesta societat binària. La bisexualitat es postula com la sexualitat que sent atracció per a tota mena de persones independentment del seu gènere si és que aquesta s'hi sent identificat amb algun i no, no exclou al col·lectiu trans.
Així doncs alcem la veu, avui, 23 de setembre de 2020, 21 anys després que es fes per primer cop, per reclamar que en aquesta societat no volem a ningú que ens digui ni qui ens ha d'excitar ni com hem de ser. El Jovent Republicà apostem per destruir els estereotips de gènere i reconstruir una llibertat que sigui vertadera.