Segueix-nos:

26.04
2019
26 d'abril, dia de la visibilitat lèsbica!

Avui, 26 d’abril, dia mundial de la Visibilitat Lèsbica, el Jovent Republicà sortim al carrer per fer visible la realitat que patim i reivindicar els nostres drets com a dones lesbianes i la llibertat d’estimar a qui vulguem. Perquè la nostra realitat, siguem cis o trans, encara és invisible i tabú en el nostre dia a dia.

El patriarcat ens vol invisibilitzades, la societat actual masclista, lesbòfoba i patriarcal, vol limitar el nostre rol en la societat com a dones sotmeses a la voluntat i les necessitats dels homes. Per tant, les lesbianes som considerades un desafiament al sistema cisheteropatriarcal i per això no volen que se’ns vegi, ens volen callades i invisibles. La negació de la sexualitat de les dones, la imposició d’uns gèneres i uns cossos i rols determinats i la imposició d’un model relacional ens deixa fora de la norma i fora de la realitat.

Volem reivindicar i denunciar les múltiples situacions de discriminació i exclusió que vivim de manera quotidiana, la violència física i verbal pel simple fet de ser dones i per la nostra orientació sexual. Ens trobem invisibles a les escoles i a molts espais, hem patit bullying o assetjament laboral y sexual i el desconeixement de la diversitat afectivosexual i de gènere en molts àmbits.

Cal seguir implementant la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i desenvolupar polítiques que tinguin el lesbianisme i la diversitat afectivosexual i de gènere com a prioritat i que trenquin amb la cisheteronorma. Demanem també a les institucions la implementació de la perspectiva lgtbi+ i de gènere a les escoles i instituts, la elaboració de material de prevenció de violències lgtbifòbiques, facilitar l’accés als serveis de denúncia i atenció un cop patida la violència i, en definitiva, donar-li la importància que té i treballar per acabar amb les discriminacions per orientació sexual o identitat de gènere.

Ens emplacem, també, a construir col·lectivament una societat en que ningú se senti diferent o incomprès degut a la seva orientació sexual o identitat de gènere. Juntes, ho podem fer possible. I justament per això, de cara aquest diumenge 28 d'abril, demanem el vot per l'opció que presenta el programa electoral que més té en compte els drets de les persones LGTBI i que més els vol fer avançar, que és la candidatura d'Esquerra Republicana.

Avui alcem la veu. Destrossem els armaris que ens oprimeixen. Per nosaltres, per la dignitat de les qui van lluitar i per la llibertat de les generacions futures.

No som amigues, ens mengem les figues!

Volem reivindicar i denunciar les múltiples situacions de discriminació i exclusió que vivim de manera quotidiana les lesbianes. Volem reivindicar i denunciar les múltiples situacions de discriminació i exclusió que vivim de manera quotidiana les lesbianes.