Segueix-nos:

26.04
2021
26 d'abril: dia de la Visibilitat Lèsbica

Avui, com cada 26 d'abril, el Jovent Republicà, volem reivindicar el dia mundial de la Visibilitat Lèsbica.

Un any més volem fer visible la realitat que vivim dia rere dia moltes noies i dones pel simple fet d'estimar a altres dones i reivindicar així els nostres drets i llibertats d'estimar qui vulguem. La societat heteropatriarcal, masclista i lesbofòbica en què vivim ens vol sotmeses a la seva manera de fer i d'estimar. El patriarcat per una banda ens silencia i invisibilitza, i al mateix temps ens fetitxitza. Perquè per molts homes és inconcebible que existeixin relacions sexoafectives i plaer sense la presència masculina. Donar-nos veu a les lesbianes fa que trenquem les bases del sistema cisheteropatriarcal per construir-ne unes altres on la diversitat sigui el pilar principal de la societat.

Les dones lesbianes estem exposades a una doble discriminació: per la nostra condició de dones, i per la nostra condició de lesbianes. I les violències (físiques i verbals) que patim pel fet de ser dones es veuen augmentades encara més pel fet de ser lesbianes. Som conscients que, encara avui dia, visibilitzar la nostra orientació sexual comporta prejudicis, rebuig i agressions. Només cal recordar l'agressió d'una dona contra una parella lesbiana al metro de Barcelona l'any 2019 i que fa uns dies es va resoldre el cas, imposant sis mesos de presó per l'agressora, a qui se li imputa un delicte d'odi. Cal denunciar aquests casos i reprovar conductes lesbofòbiques allà on anem.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana considerem fonamental seguir treballant des de les institucions per tal de garantir els drets LGTBI+. Amb una formació sexual a les escoles i instituts, habilitant espais de prevenció i atenció de violències lgtbifòbiques i assegurant l'accés als serveis de denúncia del col·lectiu.

Cal seguir lluitant, per construir una societat on totes ens sentim còmodes, una societat equitativa la qual asseguri els drets de les persones lesbianes i les persones que formen part del col·lectiu LGTBI+. Avui, alcem la veu per reivindicar la riquesa de la diversitat i de la no-normativitat. Trenquem les cadenes de la societat que ens vol sotmeses i ens oprimeix.

Per nosaltres, per totes aquelles que van lluitar i la llibertat i comoditat de les futures generacions.

Avui 26 d'abril reivindiquem més que mai la nostra vida com a lesbianes, per estimar en llibertat!

Avui, alcem la veu per reivindicar la riquesa de la diversitat! Avui, alcem la veu per reivindicar la riquesa de la diversitat!