Segueix-nos:

28.06
2020
28J Dia de l’Alliberament LGTBI+: el problema és el teu odi!

Avui, 28 de juny, és el dia internacional de l'Alliberament LGTBI+. Aquest any el celebrem en un context clarament marcat per la pandèmia de la COVID-19 i l'entrada, les darreres setmanes, en la fase de la nova normalitat.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana assenyalem que aquesta nova normalitat no és gaire diferent de la vella normalitat i per això no volem tornar a la situació anterior. La vella normalitat en què governa l'imperialisme capitalista, el cishetero patriarcat i el racisme impune. Una vella normalitat en què monarquies que se'n van de putes després de passar per missa donant les gràcies al dictador que ho va deixar tot "atado y bien atado" i on violar és més barat que posar urnes. Una vella normalitat on l'amor és castigat amb cops de puny i sentir-se a gust amb un mateix és antinatural.

Respondre amb violència a l'amor o l'afecte és una greu conseqüència de l'augment del feixisme i la intolerància. En l'últim any les agressions a Catalunya han augmentat un 40% respecte al 2018, 160 incidències en total segons l'Observatori contra l'Homofòbia. Actualment encara hi ha 70 països que penalitzen les relacions homosexuals i molts d'altres que encara creuen que el col·lectiu som una malaltia. En els informes d'Amnistia Internacional veiem múltiples vulneracions de drets a les persones LGTBI durant la quarantena arreu del món. Al Perú, Filipines, Uganda, Colòmbia i Panamà es van viure diverses situacions de discriminació. Però per trobar situacions de violència no cal creuar cap oceà, sense anar més lluny, a Sant Boi de Llobregat el 20 de juny, adolescents de 14 i 16 anys van agredir verbalment i físicament a persones del col·lectiu LGTBI.

Repetirem tantes vegades com faci falta que l'amor i la identitat pròpia, siguin les que siguin i siguin amb qui siguin, són cap provocació. Tenim el dret a viure en llibertat en un país lliure.

El Jovent Republicà apostem plenament per aconseguir una societat justa i equitativa en drets i oportunitats per a tots els ciutadans i estem convençuts que la millor manera de fer-ho és a través d'una educació pública, de qualitat i per a tothom en el marc d'una República catalana.

La lluita del col·lectiu LGTBI és una necessitat i un deure perquè mentre l'odi segueixi difonent-se a través dels partits d'extrema dreta i les seves associacions la nostra vida i la nostra seguretat seguiran en perill. El problema és el seu odi i per això cal que recuperem els carrers, ens organitzem i lluitem per construir uns Països Catalans de llibertat i justícia!

La lluita del col·lectiu LGTBI és una necessitat i un deure! La lluita del col·lectiu LGTBI és una necessitat i un deure!