Segueix-nos:

31.03
2019
31 de març, Dia Internacional de la Visibilitat Trans

Avui, diumenge dia 31 de març, se celebra a tot el món el “Dia de la Visibilitat Trans”. Fem d’aquest dia una jornada per exigir els drets de les persones trans i celebrar la lluita per la diversitat!

Aquesta diada va ser creada l’any 2009 per l’activista americana Rachel Crandall, a causa de la falta de dies trans dins les diades LGTBI+. Abans del 31 de març, l’únic dia que feia menció a les persones trans era el “Dia de la Memòria Trans” que recorda les víctimes per agressions transfòbiques. És important que la comunitat trans seguim celebrant el dia de la visibilitat, ja que és una oportunitat per donar a conèixer el col·lectiu d’una manera reivindicativa i alegre a la vegada.

El Jovent Republicà defensem la importància de celebrar el dia de la visibilitat trans entre totes les diades de commemoració mundials perquè tot i que s’estan produint canvis en la societat, els membres d’aquest col·lectiu encara som víctimes de discriminacions en diversos espais de la nostra vida, des de l’àmbit de la salut, al laboral o educatiu i l’entorn personal.

Com a societat s’ha de garantir el benestar de les persones trans i això s’aconsegueix des de les institucions promovent lleis que defensin el dret a identificar-se com sigui necessari. Escoltant les persones que formen part del col·lectiu, la societat pot entendre que hi ha molts gèneres i que es poden expressar de maneres molt diverses. Els rols clàssics que imposa el cisheteropatriarcat i el binarisme home-dona són trampes que no ens han d’enganyar ni ocultar la riquesa de la nostra societat.

Per uns Països Catalans lliures de transfòbia, on els gèneres els dicti cadascú i no hi hagi ni discriminació ni repressió. Persones diverses per una societat diversa!

Som persones diverses en una societat diversa. Acabem amb la repressió i la discriminació! Som persones diverses en una societat diversa. Acabem amb la repressió i la discriminació!