Segueix-nos:

31.03
2021
31 de març: dia internacional de la visibilitat trans

Aquest dimecres 31 de març, com cada any, reivindiquem el dia internacional de la visibilitat trans per donar a conèixer el rebuig, la criminalització i patologització que malauradament encara pateix aquest col·lectiu en la nostra societat.

L’atur de les persones trans ronda entre el 80 i el 85%, una xifra tan elevada en un grup concret de persones no té cap altra explicació que una discriminació salvatge. De fet, malgrat que ningú del col·lectiu LGTBI+ pot gaudir de plena llibertat degut al sistema cis-heteropatriarcal i la resta d’opressions que ens atrevessen com a joves de classe treballadora, és especialment rellevant l’aïllament social que pateix el col·lectiu trans.

Davant l’auge de l’extrema dreta i la impunitat de la seva intolerància, odi i ràbia, és imprescindible protegir amb una normativa específica que protegeixi el col·lectiu trans i és per aquest motiu que les Joventuts d’Esquerra Republicana exigim al govern espanyol que deixi de bloquejar la Llei Trans que estableix drets i despatologitza a les persones d’aquest col·lectiu. Una llei, dit de pas, feta des de les entitats de base, que són les que millor coneixen la situació del col·lectiu.

En aquests tres mesos d’any ja s’han produït 30 agressions LGTBIfòbiques segons l’Observatori contra l'Homofòbia, però n’hi podria haver moltes més. Si continuem així, a finals d’any és possible que s’arribi a les 120 agressions LGTBIfòbiques.

El Jovent Republicà tenim molt clar que cal lluitar contra totes les opressions i discriminacions i per tant també cal lluitar perquè el col·lectiu trans sigui reconegut dins d’una societat plural i diversa com la nostra. En definitiva, exigim que es respectin els drets humans.

Exigim que es deixi de tractar el col·lectiu com a persones malaltes.

Exigim que es respecti la nostra identitat, lliurement manifestada, sense exigir ni imposar-nos procediments mèdics i psiquiàtrics, legals o administratius.

Exigim polítiques efectives per fer front a la precarietat i les desigualtats que patim les persones trans.

Exigim l'atenció i acompanyament a la infància i adolescència trans i que es deixin de vulnerar els seus drets.

Exigim plantar cara a la transfòbia i als discursos d'odi que neguen la nostra existència i els nostres drets.

Exigim l'aprovació d'una Llei Trans ja i que cap partit en bloquegi l'avenç.

Cal lluitar contra totes les opressions i discriminacions i per tant també cal lluitar perquè el col·lectiu trans sigui reconegut Cal lluitar contra totes les opressions i discriminacions i per tant també cal lluitar perquè el col·lectiu trans sigui reconegut