Segueix-nos:

17.05
2018
Cinc coses que pots fer per combatre la LGTBIfòbia

Avui 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBIfòbia, coincidint amb el 28è aniversari de la despatologització de l’homosexualitat per part de la OMS. Per reivindicar-ho i ajudar a eradicar l’odi cap al nostre col·lectiu, la sectorial LGTBI+ del Jovent Republicà us fem arribar cinc consells per contribuir a un món més respectuós amb la diversitat.

1. No assignis cap gènere, orientació ni identitat sexual a ningú. No assumeixis que una persona és dona o home, no atribueixis l’heterosexualitat per defecte a algú que no coneixes. No preguntis només per les novies als nens, no preguntis només pels xicots a les noies. Les persones som diverses i plurals.
 
2. Si algú et diu que és gay, trans, lesbiana... Ho és. No posis en dubte les identitats de les persones del teu entorn. Sortir de l’armari és prou difícil com perquè un cop ho expliquis la gent ho posi en dubte. No utilitzis frases com per exemple “Estàs segur que ets bisexual? Potser només és una etapa, és normal estar confós a la teva edat” o les típiques de “Vols dir? Ets molt poc masculina per ser lesbiana”. Una persona que diu en veu alta que no forma part de la norma té molt clar què és i què sent abans d’expressar-ho.
 
3. No utilitzis el nom antic de la persona. Si algú que coneixes ha fet recentment la transició, tracta’l com es mereix. No utilitzis l’antic nom i usa els pronoms amb els que es senti identificat. La seva dignitat és més important que la teva comoditat de fer-ho “com sempre”.
 
4. Defensa els teus amics LGTBI+. Si veus que es fa bullying o mobbing a algú del teu entorn, si escoltes com els teus companys utilitzen les paraules “maricón” o “bollera” com a insult... actua. Davant de les discriminacions i abusos sempre tens dues opcions: ser part del problema o part de la solució. Agafa la paraula, digues prou i atura-ho.
 
5. Organitza’t i lluita. Busca associacions de defensa del col·lectiu LGTBI i afilia’t a organitzacions com el Jovent Republicà que treballen per eliminar les discriminacions que patim. Organitza debats, xerrades, cinefòrums... per trencar estereotips, discriminacions i tabús. Consciencia’t i consciencia.
 
Encara que no formis part del col·lectiu LGTBI+, tots tenim part de responsabilitat en fer una societat lliure de discriminacions i fòbies, en què tothom pugui viure expressant-se lliurement. És per això que convidem a tothom a seguir aquests consells avui i la resta de dies de l’any. Visca la llibertat i la diversitat!

17 de maig: Dia Internacional contra la LGTBIfòbia 17 de maig: Dia Internacional contra la LGTBIfòbia