Segueix-nos:

23.09
2019
Dia de la visibilitat bisexual: ni vicioses ni confuses

Avui, dia 23 de setembre, es celebra el dia de la visibilitat bisexual. Avui i cada dia defensem els drets de les persones bisexuals i reivindiquem el nostre lloc, no només dins del col·lectiu LGTBI sinó en el conjunt de la societat. Les persones bisexuals estem fartes d'haver d'explicar i justificar la nostra sexualitat a tot arreu.

Per una banda, volem defensar que no som vicioses ni patim d'hipersexualitat! Les persones bisexuals sentim atracció sexual, emocional i afectiva per persones de més d'un sexe, gènere, identitat de gènere o expressió de gènere, no necessàriament al mateix temps, de la mateixa manera o amb la mateixa intensitat. Això vol dir que les persones bisexuals podem sentir-nos atretes cap a persones cis, persones trans, persones de gènere no binari, persones intersexuals, etc. més enllà de la dualitat home-dona. Per aquest motiu, defensar la bisexualitat és defensar, representar i promoure la diversitat de les relacions humanes.

Reclamem una societat més igualitària en la qual les múltiples cares de la bisexualitat deixin de ser invisibilitzades pel monosexisme, aquella imposició social que força a les persones a definir-se com a homosexuals o heterosexuals. Volem deixar de defensar la normalitat de la nostra sexualitat, no tenim dubtes, som com som i sentim lliurement. Vivim en una societat cisheteropatriarcal que s'esforça a tancar-nos a una de les seves petites capses, però la bisexualitat ni és una fase ni un estil de vida, és la nostra manera de ser i de sentir.

La nostra orientació sexual no només està atacada per la pròpia societat normativa eximint de bisexualitat a actituds que ho són fent-les invisibles sinó que també ens veiem abocades a defensar-la dins del mateix col·lectiu LGTBI.

Les dones bisexuals reclamem una major visibilitat, com a eina imprescindible per a lluitar contra la doble discriminació que patim per ser dones i per ser bisexuals. La bifòbia i el masclisme sempre van de la mà pel que reivindiquem trencar amb les diferències de gènere per a acabar amb la nostra invisibilitat en tants àmbits de les nostres vides.

Els homes bisexuals reclamem una visió de la masculinitat allunyada del patriarcat. Volem que la nostra bisexualitat deixi d'associar-se a una pèrdua de masculinitat derivada de la imatge de l'home cisheterosexual masculí tradicional. És per això que reivindiquem una societat lliure d'estereotips de gènere, ja que tant la masculinitat com la feminitat són aspectes construïts per a la generalització dels gèneres cis on no hi ha diversitat.

Mai ens cansarem de defensar i reivindicar els nostres drets, la nostra visibilització i la nostra llibertat d'estimar i follar amb qui vulguem! Ni confuses, ni vicioses, bisexuals convençudes!

Defensar la bisexualitat és defensar, representar i promoure la diversitat de les relacions humanes Defensar la bisexualitat és defensar, representar i promoure la diversitat de les relacions humanes