Segueix-nos:

06.11
2018
El Jovent Republicà denunciem els atacs de Trump al col·lectiu Trans dels Estats Units

Des de l'arribada de Donald Trump al govern dels Estats Units, el col·lectiu Trans ha vist com els seus drets civils han estat vulnerats, des de l'ofensiva de la seva prohibició a entrar dins les forces armades fins al punt d'acabar amb l'existència de la seva identitat.


Com sabem, el gènere és una construcció social que la societat estableix a una persona. Això és diferent del seu sexe, que són els atributs biològics amb els quals neix. És per això que és possible que una persona tingui una identitat de gènere que no correspongui amb els seus aspectes biològics. 

En ple segle XXI, a través de les reivindicacions del col·lectiu Trans, s'ha aconseguit que es conegui la diferència entre gènere i sexe i, per tant, el reconeixement de totes aquelles persones que no se senten identificades amb el gènere que se'ls va assignar a partir del sexe amb el què van néixer.

Trump pretén igualar el gènere al sexe a través de la llei federal dels drets civils i fixar-se únicament amb els trets biològics al néixer. Això reforçaria els rols tradicionals home-dona i uniformitzaria la definició de gènere. Qualsevol dubte es resoldria mitjançant una prova d'ADN sobre els cromosomes, sense tenir en compte la identitat de gènere amb el que s’identifica cadascú i marginaria les persones que no s’identifiquen amb cap dels dos gèneres.

Si això finalment s'aprovés suposaria un retrocés en totes les conquestes socials que s'han aconseguit al llarg de dècades de feina del col·lectiu Trans i posaria en perill fets tan fonamentals com negar el canvi de documentació, que atempta directament contra la identitat de les persones.

Des de Jovent Republicà volem expressar el nostre rebuig davant d'aquesta nova ocurrència del president Trump, ja que viola els drets civils fonamentals de les persones Trans. Nosaltres apostem per una societat justa i lliure de discriminacions i per tant ens solidaritzem amb el col·lectiu Trans dels Estats Units i els animem a seguir lluitant.


El Jovent Republicà denunciem els atacs de Trump al col·lectiu Trans dels Estats Units El Jovent Republicà denunciem els atacs de Trump al col·lectiu Trans dels Estats Units