Segueix-nos:

27.06
2019
És temps de llibertat! Manifest pel dia de l'alliberament LGTBI+

Com cada 28 de juny celebrem el Dia Internacional de l’Alliberament o l’Orgull LGTBI+. I ho fem per commemorar la revolta que el 1969 es va produir a la ciutat de Nova York, quan la policia va irrompre al bar Stonewall Inn, punt de trobada habitual del col·lectiu, i es va trobar amb la resistència de gais, lesbianes i trans que, farts de la repressió que patien, es van enfrontar a la policia durant dies. Aquests fets van significar el moment fundacional del moviment LGTBI+ com a tal, que a partir d’aquell moment va prendre consciència que s’havia d’organitzar i lluitar pels seus drets arreu del món. Aquest 2019 celebrem el 50è aniversari de la revolta.

Des d’ara fa cinquanta anys la lluita per l’Alliberament LGTBI+ exigeix la igualtat efectiva per al col·lectiu. Les persones LGTBI+, poc a poc, hem anat guanyant acceptació a la societat però encara estem lluny de la igualtat total als Països Catalans i al món.

A casa nostra encara ens agredeixen pel carrer, ens fan bullying a les escoles i a la feina, si som trans encara més, ens sentim discriminats. No és 100% segur ser qui som ni estimar a qui estimem als carrers dels nostres pobles i ciutats i això és pel que hem de lluitar cada dia. Per mala sort, a molts llocs del món patim encara més discriminacions i hi ha governs que ens maten i empresonen per ser nosaltres mateixos.
 
Per això cada 28 de juny sortirem al carrer i farem de la lluita i la revolta les nostres eines per aconseguir la igualtat als Països Catalans i a arreu. Perquè ara és temps de llibertat!

Cada 28 de juny sortirem al carrer i farem de la lluita i la revolta les nostres eines per aconseguir la igualtat i llibertat del col·lectiu LGTBI+ Cada 28 de juny sortirem al carrer i farem de la lluita i la revolta les nostres eines per aconseguir la igualtat i llibertat del col·lectiu LGTBI+