Segueix-nos:

23.04
2018
Estima en llibertat

Avui és 23 d’abril, Sant Jordi, dia dels enamorats i del llibre. Des del Jovent Republicà creiem en una societat sense privilegis ni desigualtats i és per això que volem aprofitar el dia d’avui per reivindicar l’amor lliure i denunciar la discriminació que encara avui pateix el col·lectiu LGTBI+. Perquè no sempre hi ha un cavaller i una princesa. Ni molt menys ell la salva a ella.

Si bé és cert que en alguns àmbits s’ha avançat encara es produeixen agressions homòfobes. De fet, segons dades de l’Observatori contra la Homofòbia, l’any passat a Catalunya es van registrar 111 casos de lgtbi-fòbia, un 32% més respecte el 2016 i les denúncies per delicte d’odi per orientació o identitat sexual registrades als jutjats l’any passat al País Valencià i a les Illes van ser 17 i 4 respectivament.

Però aquesta violència no ens pot intimidar. La millor manera d’acabar amb l’homofòbia és que tots plegats, individualment i col·lectivament, aprofitem dies com avui per reivindicar i visibilitzar el dret a estimar en llibertat. Lliure d’imposicions d’orientació, de gènere, d’identitat i evidentment també lliure d’opressions i dependències com les que ensenya el fals mite de l’amor romàntic.

Deslliurem-nos dels models imposats que ens diuen a qui hem d’estimar, com ens hem de sentir o qui hem de ser. Models que exclouen, discriminen i expulsen aquells que no segueixen la norma. Gaudim i celebrem la diversitat que ens proporciona la llibertat!

Visca l’amor i la llibertat! Feliç Sant Jordi!

Visca l’amor i la llibertat! Feliç Sant Jordi! Visca l’amor i la llibertat! Feliç Sant Jordi!