Segueix-nos:

22.12
2022
La Llei Trans* ja és una realitat

Després de molts anys de lluita i mobilitzacions per part del col·lectiu LGTBI+, aquest 22 de desembre passarà a la història gràcies a l’aprovació de la Llei Trans* i de Drets LGTBI+.

Des de l'aprovació de la Llei 13/2007, en la qual s'iniciava el reconeixement de les persones trans*, han hagut de passar quinze anys perquè aquestes siguin escoltades de nou. Malgrat el retard, el nou text aboleix l'obligatorietat de l'hormonació durant dos anys per tal que una persona pugui constar amb el seu gènere sentit en els documents oficials; acaba amb el requisit d'un informe psicològic de disfòria de gènere, d'acord amb el que ja va dir l'OMS el 2018; i posa fi al control de les regressions, que seran lliurement manifestades. 

Aquesta llei, cal recordar, ve acompanyada d'altres mesures que tenen com a objectiu protegir tot el col·lectiu LGTBI+, a destacar, el primer pas en defensa de les persones intersexuals i la prohibició de les teràpies de conversió, amb multes que arriben fins als 150.000 euros. 

Tot i això, aquesta llei no inclou totes les reclamacions, ja que el sector més reaccionari del PSOE, encapçalat per l'exvicepresidenta Carmen Calvo que s’ha abstingut en la votació, no ha permès el reconeixement de les persones no-binàries, ha continuat posant traves a les persones migrants i tampoc ha permès ampliar els drets dels menors. Així doncs, l’aprovació de la Llei Trans* és un pas endavant en la igualtat real i efectiva d’aquestes persones, tot i que queda molt camí per recórrer. 

El Jovent Republicà continuarem defensant la lliure autodeterminació de gènere de qualsevol atac trànsfob i estarem al costat dels drets de tot el col·lectiu LGTBI+ arreu dels Països Catalans perquè tothom pugui ser, estimar i existir en llibertat.

Cap a la llibertat! Cap a la llibertat!