Segueix-nos:

28.02
2017
Les JERC denunciem la campanya trànsfoba del grup ultracatòlic Hazte Oír

El grup ultracatòlic Hazte Oír, a qui l'Estat Espanyol va atorgar la condició d'entitat d'utilitat pública sota el ministeri de Jorge Fernàndez Díaz, es passejava ahir per Madrid amb un autobús on portava escrit el següent lema: "Los niños tienen pene. Las niñas tienen vulva. Que no te engañen. Si naces hombre, eres hombre. Si eres mujer, seguirás siéndolo." La campanya sembla ser una barroera reacció fanàtica a la iniciativa de sensibilització sobre la transsexualitat impulsada pel col·lectiu "Khrisalides". Aquest missatge fomenta la transfòbia especialment vers els menors trans, fet molt greu en una societat que volem que avanci cap a l'alliberament sexual i de gènere. Hazte Oír entén el gènere com una cosa binària i tancada, i no tenen cap remordiment en passejar aquest tipus d'infàmies pels carrers d'algunes de les ciutats més importants dels Països Catalans com són València els dies 1 i 2 de març, Barcelona el dia 3 de març; i el 4 de març, que portaran el seu circ a l'Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès.

Lamentem que hi hagi qui destina esforços a campanyes que només busquen provocar odi a la diversitat, i generar crispació i diferències al si de la nostra societat. És per això que rebutgem frontalment aquesta i qualsevol altra expressió homòfoba i trànsfoba.

Les JERC apostem per una societat lliure i desacomplexada en el marc de la futura República Catalana, on totes les diferents expressions de gènere i d'identitat hi tinguin cabuda. Per això defensem que no podem entendre el gènere com un tret binari i preestablert en les persones que conformen el conjunt de la societat, que volem lliure, diversa i plural. Condemnem aquesta campanya, i actuarem en conseqüència per tal d'aturar totes les expressions d'odi contra les persones transsexuals. Creiem que aquests tipus d'ofenses envers un col·lectiu no poden quedar impunes i defensem que la llei 11/2014 es desenvolupi per tal que la publicitat trànsfoba, homòfoba i masclista no  tingui espai als nostres carrers.

Els genitals no determinen el gènere! Aturem l'autobus de l'odi i la vergonya, #StopTransfòbia!

Aturem el bus de la transfòbia Aturem el bus de la transfòbia