Segueix-nos:

27.12
2015
Per una societat lliure de transfòbia

Aquest dia de Nadal rebíem una colpidora noticia que ens remou des d’aleshores:  el dia abans l’Alan, un noi trans de Rubí, s’havia tret la vida, incapaç de seguir resistint a l’assetjament escolar que patia degut a la seva identitat de gènere.

L’Alan portava temps amb aquesta situació insostenible. Sense anar més lluny, fa pocs mesos la militància de JERC Rubí van realitzar una acció en contra del bullying que rebia. Malauradament no hi va haver prou, tot i que l’Alan es va mostrar sempre molt agraït per aquest petit gest i tothom que el va conèixer coincideix en que tenia molta energia i ganes de lluitar contra la societat que no sap (ni vol aprendre) a viure amb qualsevol identitat que es surti d’un rígid marc mental dicotòmic i que es mostra agressiva i destructora cap a qualsevol identitat que no s’integri a aquest marc mental. La transfòbia és intolerable i molt arrelada a la nostra societat, i l’Alan, un jove de 17 anys, la va patir fins a extrems que ja no va poder suportar.

Com a organització política, però també com a éssers que formen part d’aquesta societat, condemnem totes les accions, petites o grans, de discriminació que van portar l’Alan, però poden portar a qualsevol altre persona que pateixi alguna discriminació, a prendre aquesta dura decisió, així com reivindicar que és necessari un fort protocol d’acció contra l’assetjament escolar (independentment del motiu), ja que és molt difícil de creure que després de mesos en aquesta situació la direcció del centre o el seu professorat no fossin conscients del que passava. Els centres educatius han de ser espais segurs per totes les persones.

Avui, 27 de desembre del 2015, hi ha convocades diverses manifestacions a tot l’estat espanyol per la mort de l’Alan. A València, a les 20h a la Plaça de la Verge, i a Barcelona a les 17h a la Plaça Sant Jaume. Ens veiem allà, perquè la transfòbia l’hem d’eradicar entre totes, perquè no podem seguir en aquesta situació i perquè l’Alan s’ho mereix.

Per una societat lliure de transfòbia Per una societat lliure de transfòbia