Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

22.04
2019
22 d'abril: Dia de la Terra!

El 22 d'abril es commemora el dia de la Terra. Aquesta jornada de lluita va néixer l'any 1970 als EUA quan 20 milions de persones es van mobilitzar per la preocupant poca conscienciació envers el respecte pel nostre planeta. La marxa va ser tot un èxit i va donar resultats polítics immediatament, provocant així el naixement del moviment ecologista modern.

Avui, l'any 2019, la mobilització ecologista és més vigent i necessària que mai. El jovent d'arreu dels pobles del món, des de la consciència més gran, persistim i eixamplem la lluita per posar d'una vegada per totes la crisi ecològica en l'agenda dels estats. Per entendre la dimensió del problema, és bo explicar que el volum de recursos naturals extrets a data d'1 d'agost del 2018 suposaven l'equivalent als recursos que els ecosistemes poden renovar en tot l'any. Això vol dir que anem pel camí de necessitar dos planetes per satisfer de forma sostenible la demanda de recursos actual. Malgrat el negacionisme d'alguns, el canvi climàtic és un fet i la seva inèrcia està posant en greu perill les nostres vides i la de centenars d'espècies del planeta.

Justament per això, el Jovent Republicà ens presentem a les eleccions espanyoles del 28 d'abril amb un programa que denuncia el sistema oligàrquic de les energètiques, el model econòmic basat en la construcció desmesurada i la manca de polítiques per un transport públic sostenible a l'Estat espanyol. Com a ecologistes, entenem que el projecte de la República catalana és una oportunitat per no pot defugir de les obligacions que tenim com a societat envers el medi ambient, ans al contrari: la República és imprescindible per actuar de manera urgent i ambiciosa davant la crisi ecològica que patim els Països Catalans i el món en el seu conjunt.

La mobilització ciutadana, amb el jovent com a punta de llança, pot engegar d'una vegada per totes la tan necessària transició energètica que ens encamini cap a un futur on no depenguem més dels combustibles fòssils, i per tant viable. Hem de posar la lluita ecologista al capdavant de la nostra organització, l'ecologisme ha d'esdevenir lluita compartida amb la resta d'objectius socioeconòmics que treballem per assolir. O aturem la destrucció del món on vivim, o no tindrem món on celebrar les nostres victòries.

La República catalana és imprescindible per actuar davant la crisi ecològica que patim perquè el model oligàrquic de l'Estat espanyol no ens permet avançar La República catalana és imprescindible per actuar davant la crisi ecològica que patim perquè el model oligàrquic de l'Estat espanyol no ens permet avançar