Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

17.04
2019
El jovent no marxem!

L'exili forçat des de les comarques rurals dels Països Catalans cap aquelles zones més urbanes a causa de la precarietat i la manca de recursos per poder tenir una vida digna treballant la terra és una constant de fa anys. Però avui, dia internacional de la lluita camperola, volem aprofitar per visibilitzar una amenaça que sovint passa desapercebuda.

En entorns rurals, el jovent LGTBI es veu fortament assenyalat per mostrar-se tal com és, assetjat pels rumors, els comentaris i la pressió de l'heteropatriarcat que en un entorn de cercles socials més tancats, es mostra amb més força.

La doble amenaça de la precarietat i l'estigmatització fa que la pagesia jove es vegi abocada al desarrelament i l'exili, abandonant els espais i les persones que els han vist créixer i deixant sense futur les nostres comarques interiors.
 
En alguns territoris dels Països Catalans, com ara els Ports, el Matarranya, la Ribagorça o el Pallars aquesta situació és molt greu, amb un buidatge demogràfic que pot deixar aquestes comarques deshabitades en poques generacions.
 
És per això que el Jovent Republicà cridem que no marxarem, que ens sentim orgullosos dels nostres pobles i viles i que hi volem viure en llibertat i amb vides dignes. Per tot plegat, en dia de la lluita pagesa, reclamem mesures urgents per fixar la població rural dels Països Catalans. Volem una millora en el transport públic i en els serveis públics així com la dignificació del treball al sector primari potenciant el consum sostenible i de proximitat.
 
Finalment, reclamem una major educació sexual i de gènere a les escoles d'arreu perquè les noves generacions de joves puguin créixer en el respecte cap a la diversitat.

El Jovent Republicà volem que les persones puguin desenvolupar la seva vida amb dignitat, també si es dediquen a la pagesia El Jovent Republicà volem que les persones puguin desenvolupar la seva vida amb dignitat, també si es dediquen a la pagesia