Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

27.06
2019
El Jovent Republicà diem no a l’especulació urbanística

El Jovent Republicà mostrem el nostre rebuig més ferm per l’acord entre l’INCASOL i CAIXABANK per la compra dels terrenys on s’havia d’ubicar Barcelona World per un valor de 120 milions d’euros. Malgrat que, en paraules del conseller Damià Calvet, l’administració pública no hi invertirà ni un cèntim, ens temem que aquesta operació impliqui un gran risc per les arques catalanes, atès l’alt risc que Hard Rock finalment no acabi executant el projecte o que ho faci parcialment amb la conseqüent desvalorització dels terrenys.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana exigim que després dels nombrosos canvis legislatius que es van fer per facilitar l’execució d’un projecte fallit, insostenible i sense suport de la zona, la Conselleria de territori i sostenibilitat deixi de fer el joc a les elits extractives del Principat de Catalunya i no es destinin esforços a facilitar aquest tipus d’operacions.

El Camp de Tarragona és la demarcació de Catalunya amb una taxa d’atur més elevada. Per revertir aquesta situació fan falta oportunitats de feina digna enlloc d’apostar per la temporalitat, la precarietat i una activitat basada en el turisme desfermat i l’empobriment de la classe treballadora a causa del joc i les cases d’apostes.

Davant d’una situació alarmant de creixent addicció al joc, especialment amb l’augment de la ludopatia entre les i els joves, l’administració ha de fer el possible per reduir no només les cases d’apostes, sinó també bloquejar l’entrada de macrocasinos al país. La situació ha canviat molt en els darrers anys respecte la ludopatia, l’augment dels anuncis i les apostes esportives ha fet d’això un problema de salut pública de primer ordre.

En el greu context de crisi climàtica i precarietat econòmica en què vivim reiterem i reclamem més que mai un model social i econòmic sostenible i respectuós amb el medi que creï ocupació de qualitat i revaloritzi el territori. Els terrenys sobre els quals parlem són una zona ecològicament ja malmesa i fràgil, i caldria apostar per protegir els terrenys no urbanitzats del cap de Salou.

Fan falta oportunitats de feina digna enlloc d’apostar per la temporalitat, la precarietat i una activitat basada en el turisme desfermat i l’empobriment de la classe treballadora Fan falta oportunitats de feina digna enlloc d’apostar per la temporalitat, la precarietat i una activitat basada en el turisme desfermat i l’empobriment de la classe treballadora