Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

04.02
2008
Les JERC contra el 4rt Cinturó

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya hem tornat a manifestar el nostre rebuig a la proposta del 4rt Cinturó, tan el seu traçat original com el traçat del senyor Hercé, a travès d'una roda de premsa aques vespre a Granollers, amb el Portaveu Nacional de les JERC, que ha manifestat, que;

 

Les JERC apostem per un model de mobilitat en xarxa, a partir de carreteres locals i comarcals de qualitat, d’un transport públic eficient i digne, i de l’eliminació de peatges. Es en aquesta línia, que la única via d’unió de les dos capitals del Vallès, Sabadell i Granollers, a que i podem i donem tot suport per a millorar la mobilitat interna de les nostres comarques, el la de la millora i desdoblament del traçat de la Via intercomarcal (C-155) com proposa l’ADENC i Esquerra.  Tot i això, veiem que per a resoldre encara millor la mobilitat interna del Vallès fa falta una aposta decidida d’inversió per a petits ferrocarrils o tramvies comarcals.

 

Les JERC, des d’aquesta posició veiem el Pacte Nacional d’Infrastructures com un element necessari per a definir quines són les infrastructures més necessàries i urgents per el Principat de Catalunya. Tot i així, no acceptarem un Pacte Nacional que inclogui el 4rt Cinturó en les seves dues versions, i que no inclogui una aposta per a millorar les xarxes comarcals de carreteres.

 

En el cas que el Pacte Nacional inclogui el 4rt cinturó, continuarem manifestant-nos, com hem fet fins ara, per a canviar aquest model insostenible que amb l’excusa de voler millorar la mobilitat del Vallès i de l’àrea metropolitana, pretén ampliar la massa urbana a la meitat nord del Vallès.

 

Les JERC des d’aquí volem denunciar les vergonyoses actuacions del conseller Joaquim Nadal anunciant que el Pacte Nacional d’Infrastructures inclou el 4rt Cinturó quan no en parla en cap moment, així com l’actuació d’ICV, que ha acceptat un Pacte Nacional d’Infrastructures al govern que no inclou el 4rt cinturó, i posteriorment han sortit dient que hi estaven en contra per que sortia per acord del govern el 4rt Cinturó. Els demanem als dos partits que deixin de mentir per treure’n rèdit electoral en les properes eleccions i es posin a treballar per a millorar les infrastructures i el benestar dels ciutadans de Catalunya.

A l'acte també hi han assitit; Marc Candela, Secretari de Medi Ambient de les JERC; Ricard Fernández, Portaveu Regional de les JERC del Vallès; i Marta Torrecillas, Portaveu de les JERC de Granollers.