Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

15.07
2009
LES JERC ES MULLEN PELS RIUS


El passat 11 de juliol, les JERC van organitzar el “Big Jump: mulla’t pels rius” a La Tordera, a l’alçada del municipi de Tordera, amb el suport de la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua.

La concentració va començar amb una explicació de les característiques de La Tordera i l’ús socio-ecològic del riu i, a continuació, es va llegir un manifest. Bàsicament, les JERC van denunciar dos dels principals problemes que pateix La Tordera: la sobreexplotació del subaqüífer, que provoca la filtració de l’aigua, la reducció considerable de cabal i la desestabilització de la biodiversitat de la zona; i la contaminació de les aigües fluvials per la manca d’infraestructures per gestionar les aigües residuals. Es va recordar que les solucions a ambdós problemes són: la conscienciació i l’educació de la població i les indústries per a l’estalvi de l’aigua, i la instal·lació de depuradores a les urbanitzacions, així com el control estricte de la gestió dels residus per part de les indústries.

Les JERC, amb aquest acte, segueixen amb la lluita ecologista, i aquesta continua essent un dels eixos fonamentals de la seva ideologia.