Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

18.12
2009
Les JERC feliciten la Plataforma Prou.cat per l’èxit de la ILP per l’abolició de les curses de braus


Aquest matí el Ple del Parlament de Catalunya ha admès a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Prou! per a l’abolició de les curses de braus al Principat de Catalunya. Tot i que el PSC, el PP i Ciutadans havien presentat esmenes a la totalitat de la proposta —que arribava a la cambra amb les signatures de més de 180.000 catalans—, aquestes han estat rebutjades i la ILP ha sigut admesa a tràmit. La ILP ha tingut en tot moment el suport d’Esquerra i les JERC, que han participat activament en la recollida de signatures per tirar endavant aquesta iniciativa popular, triplicant les signatures necessàries per a que la ILP entrés al Parlament.

La ILP presentada inclou la prohibició de les curses de braus a la legislació catalana de protecció dels animals i no inclou les curses de bous embolats que se celebren arreu dels Països Catalans. Amb el pas endavant d’avui s’inicia la tramitació del canvi a la llei de protecció dels animals, que s’aprovarà definitivament abans de l’estiu.

En aquest sentit, les JERC reafirmen la seva voluntat d’acabar amb qualsevol tipus de maltractament als animals als Països Catalans i al món, així com el seu compromís amb la cultura popular catalana dins uns paràmetres ètics de respecte i participació. A la vegada, el jovent independentista convida tots els partits polítics del Parlament de Catalunya a escolta i donar suport a la iniciativa per obtenir una legislació avançada, moderna i ètica de defensa dels drets dels animals. Les JERC també rebutgen la visualització que s’ofereix del nostre país a través del turisme amb les curses de braus. Als Països Catalans la tortura no és cultura! Per aquesta mateixa raó, les JERC insten la resta de països on se celebren curses de braus amb sacrifici de l’animal a la prohibició d’aquesta activitat tan poc ètica, responsible, sensible i poc avançada respecte a la resta d’éssers vius amb què convivim al planeta.