Segueix-nos:
< Tornar enrere

OFICINA PARLAMENTÀRIA VIRTUAL

24.04
2014
Demanem al Govern el compromís de considerar política d’Estat la Cooperació i la Solidaritat

La diputada de les JERC, Marta Vilalta, ha demanat al Govern en una interpel·lació al Conseller de la Presidència que es comprometi a considerar política pública i d’Estat la política de cooperació i la solidaritat. Vilalta assegura que ‘considerem imprescindible obrir i fer un procés de participació per planificar i identificar l’especificitat de la cooperació catalana amb la participació de tots els agents. Un procés de participació que ha de ser el responsable de treballar el nou pla director, adaptat al moment actual, però amb prou ambició com per poder recuperar el lideratge perdut en cooperació, basat en l’expertesa i en el valor afegit que podem aportar com a país. Creiem necessari també la potenciació del treball en xarxa i gestió concertada entre diferents actors'.

La diputada de les JERC ha explicat que ‘per nosaltres l’ACCD és qui ha de liderar i coordinar i potser també fiscalitzar la cooperació global, també la que fan directament els departaments, perquè tot respongui als objectius marcats de país i estigui alineada. En tant que és una política transversal, ha d’estar coordinada i ha de ser coherent. I si parlem de l’Agència, encara una altra funció per tal d’aprofitar al màxim allò que tenim: per què no posem l’agència al servei dels actors per qüestions formatives, d’assessorament i acompanyament, davant del nou cicle de programació europeu 2014 – 2020 i davant dels nous reptes de país!’

Marta Vilalta ha insistit que ‘cal enfortir tots els eixos de l’acció exterior, per tal de presentar Catalunya com un poble obert que vol participar amb coresponsabilitat assumint drets’.

‘Hem de fer possible que Catalunya sigui garant dels drets humans, del dret d’autodeterminació, dels drets polítics, garant de la solidaritat. Aquesta és la principal targeta de presentació al món i el tret distintiu de la Marca Catalunya. La solidaritat és un valor i hem de decidir si volem que sigui la nostra targeta de presentació o no ha conclòs Marta Vilalta.

Marta Vilalta al Parlament de Catalunya interpel·lant al conseller Homs sobre polítiques de cooperació Marta Vilalta al Parlament de Catalunya interpel·lant al conseller Homs sobre polítiques de cooperació
Intepel·lació de la diputada Marta Vilalta al Parlament de Catalunya