Segueix-nos:
< Tornar enrere

OFICINA PARLAMENTÀRIA VIRTUAL

03.07
2014
“És necessari trencar els tòpics i combatre els prejudicis de què el jovent no participa”

Les JERC hem participat aquest dimecres a la comissió de Polítiques de Joventut al Parlament en la qual s’ha presentat l’Enquesta i l’Informe “Democràcia, participació i joventut” que analitza la participació del jovent del nostre país. La diputada de les JERC, Marta Vilalta, ha posat de manifest la necessitat d’un informe d’aquest tipus, perquè demostra i avala que el col·lectiu jove no difereix de la resta de grups d’edat, i ha remarcat que “és necessari trencar els tòpics i combatre els prejudicis de què el jovent no participa”.

En relació al fet que el jovent tendeix a participar per vies allunyades de les institucionals, la diputada de les JERC ha reclamat als membres del Govern que participaven en la compareixença que fa falta una obertura de les institucions, i més en el moment actual amb un cert descrèdit i desprestigi d’aquestes. En aquesta línia, Vilalta ha destacat que és imprescindible més transparència, més generació de confiança, rendició de comptes i sobretot fer de la política una eina útil al servei del jovent, per tal de millorar la qualitat democràtica i de retruc la participació política.

Finalment, i referint-se a l’impacte en la participació que tenen factors com el nivell d’estudis i l’origen social,  entre altres, la diputada de les JERC ha exigit al Govern que treballi per “garantir la igualtat d’oportunitats a tothom, independentment de l’origen, del nivell econòmic, o de la procedència, i combati fermament les desigualtats que afecten en general al jovent però que també tenen conseqüències en la participació.


Dret de vot als 16 anys

La diputada de les JERC, Marta Vilalta, en la seva intervenció també s’ha referit a la possibilitat d’ampliar el dret de vot a partir dels 16 anys, en tant que seria una mesura que de ben segur ajudaria a fomentar la participació, sobretot la institucional, entre el jovent, ajudaria a posar en l’agenda política problemes que ara afecten els sectors més joves de la societat, i ajudaria de forma clara a millorar el sistema democràtic.

Marta Vilalta a la comissió de Polítiques de Joventut Marta Vilalta a la comissió de Polítiques de Joventut