Segueix-nos:
< Tornar enrere

OFICINA PARLAMENTÀRIA VIRTUAL

19.05
2016
"La deixadesa de l'Estat en el servei ferroviari empitjora les condicions de vida de molts ciutadans"

El diputat de Junts pel Sí Gerard Gómez ha denunciat des del Parlament de Catalunya la manca d'inversió i l'incompliment sistemàtic del govern espanyol en el sistema ferroviari a Catalunya. "La preocupació és molt gran i estem sovint davant d'unes dades que són impresentables. Renfe dóna un servei impresentable", ha afirmat Gómez del Moral.

El diputat ha recordat que hi ha hagut molts plans d'inversió des de Madrid que mai s'han dut a terme. "El desdoblament de la R3 Barcelona- Vic es va plantejar l'octubre de 1980... abans que jo nasqués! I amb l'últim pla van dir que s'invertirien 4.000 milions d'euros però a dia d'avui s'ha executat un 10%. Els incompliments són continus", ha denunciat Gómez del Moral. "Amb la seva gestió, l'Estat espanyol ens està condemnant a tenir un mal servei, però no al Govern sinó als ciutadans", ha manifestat.

"L'any 2015, el servei de Rodalies va tenir uns 100 milions de viatges. I el servei de trens regionals va tenir 8,6 milions de viatges. Per tant, és un servei que afecta moltíssimes persones i la deixadesa de l'Estat empitjora les condicions de vida de molts ciutadans, que dia rere dia veuen com els deixen tirats a les estacions o com el seu tren arriba permanentment tard, i ells fan tard a classe i a la feina", ha lamentat. Gómez ha volgut denunciar especialment el servei a les Terres de l'Ebre i concretament a les línies R15 i R16, que són les que més incidents i retards sistemàtics acumulen.

"El problema és l'incompliment sistemàtic del govern espanyol, que fa que la ciutadania de Catalunya tingui un servei molt deficient", ha sentenciat Gómez del Moral.

Gerard Gómez del Moral al Parlament Gerard Gómez del Moral al Parlament