Segueix-nos:
< Tornar enrere

OFICINA PARLAMENTÀRIA VIRTUAL

18.02
2015
Les JERC alertem el Conseller Puig: “La Garantia Juvenil no funcionarà si el jovent no la coneix, no s’hi apunta i no la veu útil”

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya hem alertat  al Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que les polítiques de joventut i sobretot les polítiques actives d’ocupació “si no tenen impacte real en el jovent, no serveixen per a res”. És per això, que en el marc de la comissió de polítiques de joventut del Parlament, hem exigit al Conseller un programa de mesures innovadores d’acord a les necessitats socials i territorials en el marc de la Garantia Juvenil per lluitar contra l’atur juvenil, així com un pla de difusió més ambiciós amb coordinació amb els serveis educatius, socials i territorials per arribar al jovent amb més vulnerabilitat. Per les JERC, “la Garantia Juvenil no funcionarà si el jovent no la coneix, si el jovent no s’hi apunta i si el jovent no la veu útil”.

Així mateix, des de les JERC hem reclamat la necessitat d’avaluacions sobre els programes inclosos en el Pla Inserjoves actius des del 2013 i l’existència d’indicadors que permetin saber si les polítiques actives d’ocupació pel jovent funcionen o acaben esdevenint inútils i insuficients com sembla que passa en alguns casos.

A la comissió, en nom del jovent independentista hi han participat el portaveu de les JERC, Gerard Gómez, i la diputada de les JERC, Marta Vilalta. Durant la seva intervenció, Gómez també ha mostrat la preocupació perquè l’atur juvenil, malgrat cert cofoisme del Govern, encara es manté a nivells elevadíssims i això repercuteix negativament amb la vida dels joves. Així mateix, el portaveu ha traslladat al conseller la necessitat de construir el marc català de relacions laborals com a alternativa a reformes laborals devastadores i a polítiques que fins ara s’han vist estèrils. Per la seva banda, la diputada Vilalta ha afirmat que som escèptics davant algunes mesures que semblen només de cara a la galeria o per generar titulars i ha exigit  que cal actuar davant l’emergència del jovent i donar respostes immediates amb impacte real i útil per les necessitats de la gent. 

Marta Vilalta i Gerard Gómez del Moral a la comissió de polítiques de joventut Marta Vilalta i Gerard Gómez del Moral a la comissió de polítiques de joventut