Segueix-nos:
< Tornar enrere

OFICINA PARLAMENTÀRIA VIRTUAL

13.12
2014
Les JERC reivindiquem les polítiques de joventut locals per empoderar el jovent arreu dels Països Catalans

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, JERC, hem reivindicat la necessitat de l’existència de les polítiques de joventut tranversals i integrals també a nivell local per garantir l’empoderament i l’emancipació del jovent arreu dels Països Catalans. Durant la compareixença de l’Associació de Professionals de Polítiques de Joventut a la Comissió de Joventut del Parlament de Catalunya, la portaveu a la comissió per part de les JERC, Marta Vilalta, ha reclamat que es potenciïn aquestes polítiques, així com ha posat en valor la feina dels professionals que les fan possibles.

Al llarg de la compareixença des de les JERC també s’ha posat èmfasi en valorar la necessitat de millorar la formació per aquests professionals, i aprofundir en la coordinació i col·laboració d’aquests per arribar al màxim de joves d’arreu dels municipis del país.
Les JERC han recollit també la demanda de fer efectiu el desplegament d’aquells punts de la Llei de Polítiques de Joventut, que encara no s’han desplegat del tot.

Compareixença d’Esplais Catalans

En la mateix comissió  també hi han participat una representació d’Esplais Catalans per tal d’explicar la situació dels Esplais a Catalunya així com l’estat de l’associacionisme educatiu. Després de l’aprovació al Parlament de la moció referent a l’impuls i el reconeixement de l’associacionisme educatiu presentada per ERC, des de les JERC seguirem treballant en aquells punts que permetin la continuïtat i l’impuls pels esplais i els caus, com són l’accés a espais públics i locals per dur a terme les activitats pròpies d’aquestes entitats, un finançament estable, així com la negociació sobre l’homologació amb les certificacions professionals i la continuïtat de les escoles de formació.

Marta Vilalta a la comissió de polítiques de joventut Marta Vilalta a la comissió de polítiques de joventut