Segueix-nos:
< Tornar enrere

OFICINA PARLAMENTÀRIA VIRTUAL

19.01
2018
Les Joventuts d'Esquerra Republicana protagonistes en la constitució del nou Parlament

El passat 17 de gener es va constituir el Parlament de Catalunya, en la seva XII legislatura. I un cop més les Joventuts d’Esquerra Republicana hem sigut protagonistes de la jornada component la mesa d’edat.

Una jornada anòmala tenint en compte que, el dimecres no hi érem tots i totes en la sessió constitutiva, fet que des del primer moment el president de la mesa, l’Ernest Maragall, va recordar destacant la presó i l’exili. Per primer cop hi havia els escons del govern buit, i també cinc escons de l’hemicicle amb el llaç groc.

La sessió va poder transcorre amb decència, i es va culminar amb els membres de la mesa ocupant les seves posicions. Tenim un president del Parlament de Catalunya sorgit de les Joventuts d'Esquerra Republicana i tenim la plena certesa que treballarà per la recuperació de les institucions i vetllarà per la dignitat del poble català, però no podem obviar la imatge tan escandalosament masculina de la mesa del Parlament. ERC ha estat l'únic partit que ha proposat la paritat a la mesa, fet que ha portat que l'única dona sigui del nostre partit. Resulta que la llei de les administracions públiques recomana la paritat, però no l'obliga, per això el dimecres vam poder constituir la mesa amb només una dona. Hem de lamentar el fet que el primer dia de la legislatura les dones no ens veiem reflectides en la mesa del Parlament, per tant la igualtat efectiva segueix sense ser present en la nostra societat.
 
Així doncs, els diputats i diputades del Parlament de Catalunya tenim molts reptes i responsabilitat, tenim el mandat de construir la República.
 
Salut, força i República!

Rut Ribas, diputada al Parlament de Catalunya Rut Ribas, diputada al Parlament de Catalunya