Segueix-nos:
< Tornar enrere

OFICINA PARLAMENTÀRIA VIRTUAL

21.06
2018
Rut Ribas intervé al Ple del Parlament

La diputada del Jovent Republicà, Rut Ribas, ahir va preguntar al conseller de Treball, Afers Socials i Família, el Chakir El Homrani, sobre el pla de la Garantia Juvenil.

La Garantia Juvenil neix per fer front i reduir la taxa d’atur juvenil, la taxa d’abandonament escolar prematur i augmentar la qualitat laboral dels joves. És un projecte europeu però es necessita la col·laboració i implicació de tots els estats i regions per implementar-ho.

L’Estat espanyol va implementar la Garantia Juvenil 3 anys més tard, amb una excessiva burocràcia i allunyada dels joves, incomplint la quantitat de diners que ha d’atorgar a Catalunya, només la meitat del pressupost.

Malgrat les dificultats, s’ha pogut dur a terme el programa gràcies al SOC, la Direcció General de Joventut, ens locals i agents socials, sobretot les entitats juvenils.

Hem demanat al Govern el seu compromís i que faci de la Garantia Juvenil una eina innovadora i útil per tal que els joves tinguem contractacions dignes i noves oportunitats laborals. Dels joves que passen pel programa es calcula que entorn un 20% aconsegueix un contracte laboral, creiem que aquesta xifra pot millorar però valorem positivament els programes que s’ofereixen als joves beneficiaris de la Garantia Juvenil.

L’any 2017 van ser 100.000 els joves catalans que es van inscriure al programa Garantia Juvenil.

A finals de juny finalitzen les contractacions de la xarxa d’impulsors i impulsores de les Oficines joves d’arreu del territori i hem preguntat quina serà la continuïtat de l’acompanyament i atenció dels joves beneficiaris de la Garantia Juvenil. La creació de la figura de referents d’ocupació juvenil vetllarà per la continuïtat d’aquest programa, segons ens ha informat el Conseller.

La taxa d’atur juvenil és del 20,8% i l’abandonament escolar és del 18%, les dues el doble de la mitjana de la UE. Xifres que dificulten l’emancipació juvenil i augmenten la precarització dels joves, i és per això que hem emplaçat el Govern a seguir treballant pel benefici de tots els joves i hem demanat el seu compromís i solucions.

Rut Ribas intervé al Ple del Parlament Rut Ribas intervé al Ple del Parlament