Segueix-nos:
< Tornar enrere

Recerca, Desenvolupament i Innovació

04.03
2021
Obrim el debat digital

Comencem amb moltes preguntes: Som una societat innovadora? Les joves estem prou preparades si no sabem programar? L'avanç tecnològic destruirà llocs de feina? Quan podrem exercir el dret a vot electrònicament? Qui té les nostres dades i com podem defensar-les? Som conscients dels problemes de salut que pot promoure l'ús indegut de pantalles? Com podem fer ús de la tecnologia per construir un nou Estat? Es pot ser un país pioner en recerca amb investigadors precaritzats? Qui regula els e-sports? Tal com el nom de la sectorial indica som l'eina del Jovent Republicà encarregada d'elaborar el discurs en l'àmbit de la recerca, de la innovació i del desenvolupament, i aquestes són algunes de les qüestions que ens volem plantejar, des d'un prisma tècnic però sobretot des d'un prisma social, jove, conscient i valent.

Creiem en la necessitat de vertebrar una bona estratègia per construir la República amb un model basat en la Societat del Coneixement, i garantir una velocitat legislativa i innovadora que permeti a la política adaptar-se a la constant evolució del paradigma tecnològic.
 
Com a Jovent Republicà tenim l'oportunitat i el deure d'obrir debat que sabem que ens afecta, i que molts d'altres encara no han posat al centre de l'agenda. Els drets digitals de les persones, la possibilitat de tenir una democràcia i una administració digitalitzades, un model de recerca dignificat com a part essencial que ha de contribuir al creixement del nostre país amb la recerca científica. I hem d'estar preparades per poder respondre i liderar aquests debats.
 
Des de la sectorial volem conscienciar, volem formar, volem debatre profundament sobre temes ètics i volem ser resolutius creant posicionaments i formacions que serveixin a la militància, i l'altra, construint debats i marcs que s'integrin en els programes i en les estratègies del nostre partit.
 
En el panorama més proper, un exemple clar serà articular per primera vegada un pla de Govern TIC social, inclusiu i que no deixi de banda la perspectiva jove. Tenim l'obligació de parlar i vetllar pels nostres drets a la xarxa, de lluitar per evitar fractures socials a causa de la tecnologia, de garantir el lliure intercanvi d'informació, de plantejar políticament molts debats ètics al voltant de la tecnologia... I de legislar i fer legislar, sense tecnofòbia i amb arguments.
 
I més enllà de tot això, també voldrem ser garantia que seguirem transformant digitalment aquesta organització, per fer-la més participativa i inclusiva. Col·laborarem en la construcció d'espais i debats online, assessorarem la militància per tal que tingui les millors eines possibles per treballar i treballarem per consolidar una estratègia juvenil digital.

 Tenim l'oportunitat i el deure d'obrir debat sobre la tecnologia i la recerca des d'un prisma social, jove, conscient i valent. Tenim l'oportunitat i el deure d'obrir debat sobre la tecnologia i la recerca des d'un prisma social, jove, conscient i valent.