Segueix-nos:

28.05
2018
28 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL D'ACCIÓ PER A LA SALUT DE LES DONES

Un any més el Jovent Republicà reivindiquem el dia internacional d'acció per a la salut de les dones per tal de fer visible la desigualtat que patim les dones en termes de salut.

Malauradament, la desigualtat de gènere és una realitat existent en tots els àmbits de la nostra vida. D’aqueta manera, i sense oblidar les lluites i reivindicacions històriques dels nostres drets, també hem de generar consciència sobre la salut de les dones i les desigualtats de gènere en aquest àmbit per tal de combatre-ho.

Tots i cadascun dels espais socials i vitals dels quals les dones en formem part estan estretament lligats a la salut: des dels nostres llocs de treball, passant per les aules fins a dins la pròpia llar. Un trastorn de salut pot ser físic, social o mental, i és per aquest motiu que la vulneració dels drets de les dones pot afectar a la nostra salut.

No podem obviar que, malauradament, l'avenç en medicina també té una òptica masculina. És de cabdal importància que la perspectiva de gènere sigui present, també, dins de l'àmbit de la medicina per tal de garantir la prevenció, una precisió més gran en el diagnòstic així com la igualtat de drets de les dones a ser ateses.

I per acabar, és important destacar que en l'exercici de la nostra sexualitat i reproducció no s’ha d'exigir a les dones pagar un preu elevat, perquè quan parlem de la salut de les dones, també parlem dels drets a la salut sexual i reproductiva. Som milers de dones que perdem les nostres vides arreu del món com a conseqüència de l'embaràs, el part o l'avortament sota la prohibició, la por o certes convencions socials.

Salut significa que qualsevol persona tingui el complet benestar físic, mental i social, segons l'OMS. Aquest concepte, doncs, va relacionat amb el fet de proporcionar a les persones millor qualitat de vida. Així doncs, reivindiquem la necessitat vital d’acabar amb la vulneració de drets i necessitats de les dones en la salut, i tots els àmbits!

Dia Internacional d'acció per a la salut de les dones Dia Internacional d'acció per a la salut de les dones