< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.01
2015
Les JERC reivindiquem la defensa del territori durant la diada de Menorca

El 17 de Gener, diada de Menorca, commemorem la reconquista de l’illa pel Rei Alfons III als musulmans i la seva incorporació a la Corona Aragonesa l’any 1287. Aquesta, va significar la repoblació de Menorca amb gents vingudes principalment de l’Empordà, les quals van portar la llengua i cultura catalanes, trets que defineixen actualment als menorquins. Coincideix amb l’onomàstica de Sant Antoni, al qual segons la tradició, havien invocat durant la reconquesta per guanyar la lluita. 

Les JERC hem participat en l’acte que es reprodueix des fa molts segles, la Processó dels Tres Tocs en la qual se simbolitza l’entrada de les tropes del rei al portal de Maó.

Durant aquesta festivitat hem mostrat el nostre rebuig a que soni l’himne d’Espanya durant els actes commemoratius. També, des del Principat, representats d’arreu dels Països Catalans s’han fotografiat sota el lema “Qui estima Menorca no la destrueix”, lema que acompanya als menorquins des que van començar les obres de modificació de la carretera general, les quals suposen un impacte ambiental irreparable i innecessari, on els interessos privats s’han posicionat per davant.

La Direcció Nacional de les JERC sota el lema La Direcció Nacional de les JERC sota el lema "Qui estima Menorca no la destrueix"