< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.11
2015
Les JERC-Illes marxam cap a un món més net i sostenible.

Les JERC-Illes ens adherim a les diverses mobilitzacions convocades aquest 29 de novembre arreu de les Illes per lluitar per un món més sostenible i per un canvi de model energètic. 

En pocs dies es realitza la COP21, quasi 20 anys després del protocol de Kyoto tornam a estar en un moment clau i crític per la nostra societat i pel nostre món. El protocol de Kyoto s’establia com un moment de progrés on es proposava la baixada d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (EH). Quasi 20 anys després de la signatura d’aquest protocol per diversos països, aquesta baixada no ha estat factible de la forma que es desitjava ja sigui perquè països com EEUU no van signar o perquè altres com l’Estat Espanyol, que si va signar, l’augment del consum energètic a fet aquesta baixada inviable.
Ara estem en el moment clau on volem que aquesta nova conferència serveixi per donar un canvi definitiu a la salut del nostre planeta baixant d'una vegada per a totes els inimaginables nivells de gasos d’efecte hivernacle que provoquen els grans desastres mundials.

Des de les Illes apostam per una reducció definitiva dels combustibles fòssils a canvi d'un model energètic net. Ens oposam radicalment als grans projectes de prospeccions petrolieres que afecten ara mateix la costa del Països Catalans, el mar mediterrani des de les Illes, el Principat fins al País Valencia.

Per aquest motiu, les JERC Illes ens adherim a les diferents Marxes pel clima convocades aquest diumenge 29 arreu dels diferents territoris.


CONVOCATÒRIES:
 
  • Mallorca:
    El futur del planeta està en marxa.
    Marxa el 29 de novembre a les 12h a la Plaça d’Espanya de Ciutat (Palma).
     
  • Menorca:
    29N Menorca marxa pel clima de casa a París.
    Excursió reivindicativa el 29 de novembre des de la Plaça de la Catedral de Ciutadella fins el parc solar de Son Salomó a les 9:30h a la plaça de la Catedral de Ciutadella.

     
  • Eivissa:
    Camí a París, ens movem pel clima! #rebeliónenergética
    Concentració 29 de novembre a les 12h a la Plaça Julià Verdera, Passeig de ses Figueres a Vila d'Eivissa.

Convocatòries arreu de les Illes Convocatòries arreu de les Illes