< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.05
2020
Des de La Força Jove engegam la campanya “Que la Covid-19 no acabi amb el nostre futur”

La crisi sanitària provocada pel nou Coronavirus ha provocat un canvi dràstic del model de vida dels/es menorquines, així com de la ciutadania de gran part del món. L’aturada que s’ha produït de la vida social i econòmica acabarà derivant en una forta crisi imminent, com ja s’ha vist amb les dades d’atur del passat mes de març. Les darreres xifres de desocupació mostren una crua realitat: el nou període de recessió afectarà en major mesura a Menorca, a causa de la seva estructura econòmica dedicada principalment al monocultiu del turisme.

Aquesta nova crisi tornarà a posar al límit els problemes que tenim molts/es estudiants menorquins/es per poder accedir als estudis superiors. Les beques que ofereix el Govern espanyol són totalment insuficients pel que fa als estudiants que esteim obligats a sortir de la nostra illa per estudiar a la universitat o a escoles de grau superior. A més, aquest any els i les joves menorquines no podrem treballar durant la temporada d’estiu per aconseguir uns ingressos imprescindibles a l’hora de finançar els estudis. En aquests moments de crisi sanitària ja som molts els i les joves que veim el nostre futur acadèmic amb incertesa.

Davant d’aquesta situació és el moment d’impulsar al màxim les mesures socials necessàries per blindar el dret a accedir als estudis superiors. Aquestes darreres setmanes, hem pogut veure com el Consell Insular de Menorca ha estat l’única institució que ha reaccionat de manera ràpida i eficient a les necessitats dels joves. Ha quedat palès, de nou, com el Consell és la institució propera i pròpia que tots i totes les menorquines mereixem.

Però, en aquests moments, les competències en matèria de beques encara resten en mans del govern espanyol, per això des de la Força Jove demanam a l’executiu central que no torni a donar l’esquena als i les joves menorquines i a les classes populars d’arreu de l’estat. És imprescindible que es reformuli completament el sistema de beques, des d’una perspectiva més social i amb la idea clara que les beques per estudis superiors hauran d’arribar a ser una competència autonòmica. En aquest sentit, demanam que l’augment de la partida pressupostària anunciada pel govern espanyol es materialitzi també amb un augment important al concepte de doble-insularitat de la propera convocatòria de beques. Actualment, els 623 € que rebem els/les estudiants menorquins/es no són de cap manera com una solució a les grans despeses addicionals que tenim respecte a estudiants d’altres zones de l’estat.

Per altra banda, també volem mostrar la nostra preocupació per la situació en la qual es trobaran centenars d’estudiants menorquins/es durant els pròxims dies 7, 8 i 9 de juliol, dates en què tindrà lloc l’EBAU (l’antiga Selectivitat) aquest curs. Durant el mes de juliol, alguns/es joves estaran treballant i per això necessiten, per part de les administracions, les garanties per poder realitzar l’EBAU.

És per això que engegam la següent campanya perquè se’ns escolti des de totes les institucions: que la COVID-19 no acabi amb el nostre futur!

Des de La Força Jove engegam la campanya “Que la Covid-19 no acabi amb el nostre futur” Des de La Força Jove engegam la campanya “Que la Covid-19 no acabi amb el nostre futur”