< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

01.02
2021
Revertim el despoblament

La manca de relleu generacional i l'expulsió dels i les joves del nostre territori provoca un despoblament progressiu, una perdua dels valor i les tradicions culturals propies i de la pèrdua de talent que es veu obligat a marxar fora. La candidata del Jovent Ponent a les eleccions del 14F explica la seva visió i algunes propostes.

Amb la pandèmia s’ha vist accentuada la necessitat de descentralitzar la digitalització. La majoria d’empreses van haver d’adaptar-se al teletreball. El problema, però, arriba quan la gent que viu en zones despoblades, com les nostres, tenen dificultats per connectar-se a Internet. I és que no pot ser que estiguem parlant de la implementació del 5G i encara hi hagi molts llocs que no disposin de fibra òptica i en alguns llocs ni tan sols de cobertura mòbil! Aquest és un dels factors que afavoreixen el despoblament rural, els mateixos joves que volem quedar-nos al poble i treballar a la vegada no ho podem fer, ens veiem obligats a marxar posant en perill el relleu generacional, en una població  envellida.
I és que tan de bo aquest fos l’únic problema, però la manca d’infraestructures de transport, de serveis públics, d’escoles, de consultoris mèdics o de carreteres, no ajuden en el possible repoblament. Per això és molt important implementar models de gestió territorial que permetin redistribuir el treball i els beneficis, un model que redistribueixi les inversions i permeti crear infraestructures productives i sostenibles. Al mateix temps, també necessitem establir un pla de retorn del jovent per crear i blindar totes les oportunitats i falcar el relleu generacional que necessiten les nostres terres.

Revertim el despoblament!
  • Sara Domenjó
  • Candidata del Jovent Republicà el 14F
  • 23/04/2024
  • t: @
  • b: