< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

31.12
2021
Diada de Mallorca 2021

Interromputs l'any 2020 per la situació epidemiològica, el passat 30 de desembre el Jovent Republicà vam participar en els diferents actes en motiu de la Diada de Mallorca. Primer vam fer l'ofrena floral al rei Jaume I, qui va liderar la conquesta de Mallorca culminada el 31 de desembre de l'any 1229, i minuts després vam baixar cap al passeig del Born per assistir a la tradicional manifestació. Formant part del bloc de la plataforma 31D i sota el lema "Mallorca, país de futur" vam recórrer el centre de Palma per reivindicar la llibertat de decidir-ho tot i de ser qui som.

Davant el nacionalisme espanyol, que en els darrers temps s'ha llevat la careta per fer-se veure tal com ha estat sempre, és imprescindible que els joves sortim al carrer per defensar, entre altres coses, la normalització del català, llengua del país que ens ha vertebrat com a poble i ha facilitat la cohesió dels nouvinguts amb la gent d'aquesta terra.

Volem destacar que, tot i la pandèmia, el sobiranisme mallorquí va ser capaç d'aglutinar els diferents sectors que el conformen i, una vegada més, va congregar a gent d'arreu dels Països Catalans que celebraren amb nosaltres la Diada de Mallorca. Perquè si una cosa tenim clara és que aquest procés d'emancipació nacional l'hem de recórrer junts, com a nació que som.

Ofrena floral al Rei En Jaume. D'esquerra a dreta, Diego Velasco, Carme Gomila i Josep Prohens.
  • Josep Prohens i Mas
  • Portaveu Regional de Mallorca
  • 16/04/2024 Santanyí
  • t: @jprohens6
  • b: