Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.09
2014
Ara més que mai, no al TIL!

Avui, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha acceptat els recursos presentats pels sindicats de mestres de els Illes (CCOO, UGT i STEI) i ha declarat nul el Decret del Tractament Integral de Llengües (TIL).

Sense dubte, aquesta decisió, és un cop a les polítiques educatives del Govern Bauzà que no compten amb cap més suport al carrer ni a les institucions que el del Partit Popular. I alhora, és un reconeixement a la feina ingent dels partits contraris al TIL al Parlament però, sobretot, als alumnes i dels docents que davant de la manca de diàleg i l'autoritarisme expressat per la Conselleria d'Educació dirigida per Joana Maria Camps, van fer tot el possible per aturar les retallades en educació i una normativa que arraconava la llengua pròpia del país, el català, de les aules.

Aquesta notícia dóna més valor, encara, a totes les mobilitzacions dels docents i de la societat illenca contra el govern anticatalà de Bauzà: des de la vaga de fam de Jaume Sastre fins a la vaga del curs passat, passant per la manifestació històrica del passat 29 de setembre pels carrers de Palma.

Des de les JERC celebrem la decisió del TSJC, entenem que és un punt d'inflexió perquè el govern illenc torni al camí del consens i de l'entesa amb la comunitat educativa, encoratgem els docents i els alumnes a seguir la batalla contra el govern conservador i gonella de les Illes Balears i Pitiüses i exigim la dimissió de la Consellera d'Educació, Joana Maria Camps, i del President del Govern, José Ramón Bauzá, atès que ha quedat tombat l'eix de la seva política educativa.

Per una educació pública, de qualitat i en català:
No al govern Bauzà! No al TIL!

Manifestació a Palma contra el TIL Manifestació a Palma contra el TIL

ARTICLES RELACIONATS