Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.07
2023
Biel Cursach: "L’independentisme d’esquerres és l’únic moviment que posa en escac el Regne d’Espanya”.

Aquesta tarda, la Fassina de Can Guineu, a Sant Sadurní d’Anoia, ha acollit l’acte central de campanya del Jovent Republicà que, enguany, ha coincidit amb la celebració de l’Acampada Jove. La jornada ha comptat amb Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya i coordinador nacional d’Esquerra Republicana; Marta Rovira, secretària general d’Esquerra Republicana; Pol Baldomà, portaveu nacional del Jovent Republicà; Marta Rosique, diputada del Jovent Republicà al Congrés; Teresa Jordà, candidata d’Esquerra Republicana al Congrés; Pere Vernet, alcalde de Sant Sadurní d’Anoia; i Biel Cursach, cap de llista del Jovent Republicà al Congrés.

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, ha fet una crida a la mobilització del jovent: “Mobilitzem-nos per defensar la llibertat, la independència i la justícia social davant del feixisme, que és qui més odia als que som avui aquí”.

Des de l’exili, a Ginebra, la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha posat en valor la feina feta des de tots els fronts: “Cal treballar des dels carrers, des de la mobilització i l’activisme, des del jovent, des de les institucions, a tot arreu, i també a Madrid".

Per la seva banda, Teresa Jordà, candidata d’Esquerra Republicana al Congrés, ha denunciat dels límits de l’esquerra espanyola i ha carregat contra el feminisme de Sumar: “Senyora Díaz, el feminisme que no és combatiu no és feminisme. El feminisme hi és per transformar. El feminisme lluita contra les desigualtats”, ha dit.

Biel Cursach, cap de llista del Jovent Republicà al Congrés, ha assegurat que “El nostre compromís és ser un mur contra l’extrema dreta, els discursos d’odi i la involució”, i ha afegit que “El vot que més molesta al Règim del 78 és l’independentisme d’esquerres, que és l’únic moviment que posa en escac el Regne d’Espanya”. Tanmateix, Marta Rosique, actual diputada de l’organització juvenil a Madrid, ha reivindicat la feina feta al llarg d’aquesta legislatura: “Hem fet tot el que vam dir que faríem, i això vol dir defensar el model català d’habitatge, universitat, educació i llengua. Els únics que ho hem fet som nosaltres”.

Per últim, Pere Vernet, alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, ha agraït la feina dels voluntaris que fan possible l’Acampada Jove i s’ha mostrat orgullós de poder acollir un festival com aquest al municipi.

Acampada Jove 2023 “Estima la música, combat el feixisme”

L’acte de campanya també ha estat marcat per la celebració la 26a edició de l’Acampada Jove que, per segon any consecutiu, se celebra a Sant Sadurní d’Anoia. Pol Baldomà, director del festival i portaveu nacional del Jovent Republicà, ha assegurat que: “L’Acampada Jove és un bon exemple de la societat que volem construir; una societat lliure i compromesa. Al llarg d’aquestes vint-i-sis edicions, hem sigut capaços de crear un espai de lluita i resistència davant de totes les amenaces que tenim al davant”, tot referint-se a l’auge de l’extrema dreta en l’actualitat.

Aquest vespre, l’Acampada Jove tancarà l’edició amb grups molt destacats del panorama musical dels Països Catalans com són Els Amics de les Arts, Buhos, Auxili i Xavi Sarrià.

Biel Cursach, durant l'acte central de campanya a Sant Sadurní d'Anoia Biel Cursach, durant l'acte central de campanya a Sant Sadurní d'Anoia

ARTICLES RELACIONATS